Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 9. 2021,
19.19

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

judo Andreja Leški Anka Pogačnik

Sobota, 25. 9. 2021, 19.19

2 leti, 6 mesecev

Velika nagrada, Zagreb

Slovenski judoistki blesteli v Zagrebu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Anka Pogačnik | Anka Pogačnik je slavila v Zagrebu. | Foto Saša Pahič Szabo/Sportida

Anka Pogačnik je slavila v Zagrebu.

Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Slovenski judoistki Andreja Leški in Anka Pogačnik sta zmagovalki velike nagrade v Zagrebu. V hrvaški prestolnici je v finalu kategorije do 63 kilogramov Andreja Leški ugnala Nizozemko Geke van den Berg, v kategoriji do 70 kg pa je slavila še Pogačnikova, ki je bila v finalu boljša od Britanke Kelly Petersen Pollard.

Andreja leški je v finalu za tretjo zmago na velikih nagradah, skupno pa šesto v karieri, slavila z vazarijem 14 sekund pred koncem borbe proti 25. judoistki sveta. Pred tem je sicer tretjeuvrščena v kategoriji do 63 kg dvakrat slavila po iponu v četrtfinalu proti Francozinji Manon Deketer in v polfinalu proti Poljakinji Angeliki Szymanski, v drugem krogu pa je za zmago proti Nemki Annabelle Winzig potrebovala vazari, po tem, ko je bila v prvem krogu prosta.

V tej kategoriji je v prvem krogu v Zagrebu izgubila Zarja Tavčar, boljša je bila prav kasnejša finalistka van den Bergova. V Zagrebu sicer v kategoriji do 63 kg ni bilo dobitnic zlate in srebrne olimpijske kolajne, Francozinje Clarisse Agbegnenou in Slovenke Tine Trstenjak.

Tudi Andreja Leški je osvojila prvo mesto. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tudi Andreja Leški je osvojila prvo mesto. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Druga Slovenka v današnjem finalu, Pogačnikova, je po aktivni borbi s Petersen Pollardovo morala v boj za zlato točko. V njem je po 22 sekundah zaradi nepravilnega prijema tekmice slavila 29-letna Slovenka. S tem je dosegla drugo zmago na velikih nagradah, potem ko je leta 2017 slavila v turški Antalyi. Pogačnikova je prav vse tekmice premagala z iponom. Najprej je opravila z Brazilko Luano Carvalho, nato s Švicarko Alino Lengweiler, v polfinalu pa še s Poljakinjo Katarzyno Sobierajsko.

Hojak po uvodni zmagi dvakrat izgubil

V moških kategorijah je danes na tatami stopil Martin Hojak v kategoriji do 73 kilogramov. V prvem dvoboju je bil prost, v drugem je ugnal Izraelca Orona Ginerja, nato pa izgubil proti Bolgaru Marku Hristovu. V kasnejšem repasažu je izgubil še proti Rusu Ajubu Hažalijevu.

Kaja kajzer
Sportal Novo odličje za Kajo Kajzer

Že v petek je visoko slovensko uvrstitev dosegla Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kg, bila je tretja. Za kolajno se je pri moških v kategoriji do 60 kilogramov boril tudi David Štarkel, a izgubil proti Francozu Jolanu Florimontu. Od preostalih slovenskih predstavnikov pa je prav tako v petek v prvem krogu v kategoriji do 52 kg izpadla Petra Nareks.

V nedeljo bo od Slovenk nastopila Patricija Brolih v kategoriji do 78 kilogramov, v odprti moški kategoriji (+100 kg) pa bosta slovenske barve zastopala še Vito Dragič in Enej Marinič.

Marjan Fabjan
Sportal Najvišje priznanje za Marjana Fabjana
Marjan Fabjan
Sportal "Delamo za ekipo za Los Angeles"
Ne spreglejte