SiolNET. Sportal Drugi športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenske mladinke vse možnosti zapravile na bradlji

0

termometer

Prvi tekmovalni dan evropskega prvenstva v športni gimnastiki za ženske se v kvalifikacijah merijo mladinke. Slovenke so po dveh skupinah oziroma po polovici tekme na sedmem mestu, vse možnosti za boljše izhodišče pa so zapravile na dvovišinski bradlji.

Slovenke Pia Hribar, Naja Miklič, Lara Crnjac in Lucija Hribar so skupaj zbrale 139,529 točke, vodilna Ukrajina pa 152,787. Na vseh štirih orodjih so telovadile Pia Hribar, Mikličeva in Crnjačeva, Lucija Hribar je nastopila le na dvovišinski bradlji, saj se je poškodovala. Pia Hribar je v zbir prispevala največ točk - 46,989. Mikličeva jih je zbrala 45,832, Crnjačeva 45,631, Lucija Hribar pa 10,300.

"Tekma je bila bolj slaba. Začeli smo na parterju, vse so naredile dobro. Preskok so prav tako vse naredile, ni bilo idealno, ampak v redu. Na bradlji pa katastrofa, vse so dobile dve piki manj od pričakovanj. Tam smo vse skupaj zapravili. Naša najboljša Lucija Hribar je poškodovana, nastopila je samo na bradlji. Pia je imela možnosti za finale mnogoboja, vendar ji ni uspelo. Na koncu je Pia padla z gredi, Lara in Naja sta se majali," je iz Švice današnje kvalifikacije pokomentiral selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič. Za konec je dejal: "Ni pod pričakovanji. To je normalno za mladinsko tekmo. Videli smo, da možnosti so."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin