SiolNET. Sportal Drugi športi
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenke z odliko oddelale nastope z obročem

0,03

termometer

Aleksandra Podgoršek
Pohvale selektorice si je prislužila tudi komaj 17-letna Aleksandra Podgoršek. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenske reprezentantke v ritmični gimnastiki Aleksandra Podgoršek, Jekaterina Vedenejeva in Anja Tomazin so današnje kvalifikacijske nastope z obročem na svetovnem prvenstvu v Sofiji opravile z odliko. Najbolje kaže naturalizirani Rusinji Vedenejevi, ki se ji v vaji z obročem, za katero je prejela 18,750, nasmiha finale in večerni boj za odličja.

Vedenejeva je sestavo z obročem prikazala brez napak, naredila je prav vse, kar ima v vaji, in temu primerna je bila tudi visoka ocena - 18,750 točke. Pred zadnjo skupino nastopajočih je sedma, vse bo odvisno od prvih favoritinj Rusinj, finale je na dosegu roke, a bržkone bo novopečena Slovenka obstala tik za najboljšo osmerico. A vendarle možnosti še obstajajo.

Vodja ekipe in trenerka reprezentance Lena Salujova je poleg izkušene, 24-letne Vedenejeve zelo pohvalila tudi obe 17-letnici, Podgorškovo (15,100 točke) in Tomazinovo (11,700).

"Danes smo res nastope oddelali z odliko. Aleksandra je v vaji naredila vse, kar ima, ničesar ni izpustila, sestava je bila čista in pričakovali smo oceno blizu 17 točk. A sodnice so ji naknadno spremenile oceno za izvedbo, ki je nerazumno nizka. Žal se nanjo sploh ne moreš pritožiti, ocena za težino je korektna," je pojasnila Salaujova.

Anja Tomazin je prejela oceno 11,700.
Anja Tomazin je prejela oceno 11,700. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Razočaranja nad prejeto oceno ni skrivala niti državna prvakinja, ki pa je vseeno zadovoljna, da ji je sestava uspela tako dobro. Tekmovanje je šele na polovici, zato je napovedala nadaljnji boj.

"Vajo sem res naredila 'v nulo'. Sem mislila, da sem se v letošnji sezoni že dovolj dokazala, da bi me sodili pravično, ampak očitno ne. A pred mano sta še dva nastopa. Pokazala bom karakter in se borila naprej," je iz Sofije sporočila Podgorškova.

Kvalifikacije danes čakajo še eno skupino tekmovalk, zvečer pa bosta na sporedu že prvi dve končni odločitvi 36. SP - finala z obročem in žogo.

Aleksandra Podgoršek Sportal Podgorškova tudi letos ugnala vso konkuenco Aleksandra Podgoršek Sportal Aleksandra Podgoršek v Portimau dvakrat prva rezerva za finale Aleksandra Podgoršek Sportal Aleksandra Podgoršek do enega največjih uspehov slovenske ritmike Aleksandra Podgoršek Sportal Zelikmanova kraljica mnogoboja, Podgorškova odlična šesta

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin