Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 4. 2018,
21.40

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Aleksandra Podgoršek

Sobota, 7. 4. 2018, 21.40

6 let

Zelikmanova kraljica mnogoboja, Podgorškova odlična šesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Aleksandra Podgoršek | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Izraelka Nicol Zelikman je zmagovalka mnogoboja na 31. mednarodnem turnirju v ritmični gimnastiki, 31. MTM Narodni dom. Zelikmanova je slavila zmago pred Rusinjo Ano Sokolovo in Belorusinjo Julijo Jevčik. Najboljša Slovenka je bila državna prvakinja Aleksandra Podgoršek, ki je zasedla šesto mesto in se uvrstila v vse štiri finalne nastope.

Zelikmanova, leta 2016 še dobitnica kolajn na mladinskem evropskem prvenstvu, je slavila prepričljivo zmago, potem ko je edina svoj program štirih sestav izpeljala brez večjih napak. V mednarodni konkurenci se je izkazala tudi 16-letna Podgorškova, ki je prav tako zanesljivo izpeljala celoten program, čeprav sama pravi, da so bile vaje sicer solidne, a jih zna oddelati še boljše.

"Pred domačim občinstvom je najlepše nastopati, a ponavadi sem takrat še bolj živčna. Ne potrudim se samo zase, ampak tudi za njih, želim si, da bi tudi oni uživali v mojih nastopih," je po tekmovanju povedala slovenska prvakinja in o svojih nastopih povedala: "Vaje so bile solidne. Morda bi bili moji nastopi lahko še bolj suvereni. Sicer en 'kiks' v štirih sestavah ni slabo, še sploh, ker v tem tekmovalnem obdobju še nisem v takšni formi, kot bom čez mesec ali dva. Z nastopi sem zadovoljna, a upam, da bo jutri še boljše."

Kot edina Slovenka v vseh nedeljskih finalih tudi možnosti za kolajno ne izključuje. "Prvi cilj je izpolnjen - uvrstitev v vse štiri finale. Če se jutri še bolj potrudim in prikažem vaje še boljše kot danes, mi morda uspe priti tudi do stopničk. A v tej močni konkurenci bi se res moralo vse 'poklopiti' po načrtih," je še dejala Podgorškova.

Med slovenskimi reprezentantkami si je tri finalne nastope z žogo, s kiji in trakom pritelovadila tudi Aja Jerman, deseta iz mnogoboja, v finalu z obročem pa se bo v nedeljskih finalih ob Podgorškovi predstavila še Anja Tomazin, ki je mnogoboj končala na 12. mestu. Slovenijo sta zastopali še Lara Pikovnik, ki je bila 15., in Neja Grbec, ki je zasedla 18. mesto.

Turnir bo sicer potekal v petih starostnih kategorijah. Danes so se za zmago v mnogoboju pomerile tudi mladinke, pričakovano je slavila ruska zvezdnica iz tabora olimpijskih, svetovnih in evropskih prvakinj Lala Kramarenko, med prvimi šestimi je bilo kar pet ruskih reprezentantk. Najboljša Slovenka je bila Anja Mavrič na 17. mestu. Kadetsko krono pa je osvojila Rusinja Valerija Čuprova, Ana Sitki je bila s četrtim mestom najboljša predstavnica domačega kluba Narodni dom.

V nedeljo sledi še vrhunec tekmovanja - finali s posameznimi rekviziti, za konec pa prireditelji napovedujejo še šov program najboljših.

Ne spreglejte