Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 4. 2015,
13.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jan Žibrat Bojan Tokič svetovno prvenstvo

Ponedeljek, 27. 4. 2015, 13.19

8 let

Slovenija na SP na Kitajskem s peterico v glavnem tekmovanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na namiznoteniškem SP v kitajskem Suzhouju se je Bojanu Tokiču v glavnem delu pridružil Jan Žibrat, tam bo nastopila še dvojica Žibrat/Jorgič in Bojan Tokič v paru s Srbom Aleksandrom Karakaševićem.

Med posameznicami bosta nastopili še Manca Fajmut in Tamara Pavčnik.

Jan Žibrat je v soboto premagal Cecila Correo iz Venezuele s 4:0, danes pa v odločilnem sedmem nizu še Turka Gencaya Menegeja in se prvič uvrstil v glavni del SP. Neuspešen je bil debitant Darko Jorgič, ki je sprva s 4:2 premagal Čilenca Manuela Moyo, z 0:4 pa je izgubil proti Madžaru Tamasu Lakatosu.

Žibrat se je v glavni del SP uvrstil še skupaj z Jorgičem, skupaj sta s 3:0 premagala Katarca Mohammeda Abdulhusseina in Abdulrahmana Al-Naggarja. Tja se je prebil tudi Bojan Tokić, ki je v paru s Srbom Aleksandrom Karakasevićem s 3:0 premagal Madžara Tamasa Lakatosa in Adama Pattantyusa. Obstali sta Manca Fajmut in Alex Galič, ki sta izgubili z 1:3 proti Švicarkama Rahel Aschwanden in Rachel Moret.

Jan Žibrat in Alex Galič sta nato igrala še proti Japoncema Maharu Yoshimuri in Kasumi Ishikawa in izgubila z 1:4, Bojan Tokič in Manca Fajmut pa sta z 0:4 izgubila proti kitajsko-korejskem paru Xin Xu/Haeun Yang.

Manca Fajmut in Tamara Pavčnik pa bosta prav tako nastopili na glavnem turnirju, potem ko sta osvojili prvi mesti v kvalifikacijskih skupinah. Pavčnikova je najprej ugnala Malezijko Choi Chi Wong, danes pa Slovakinjo Evo Jurkovo s 4:3. Fajmutova pa je po dramatičnem boju premagala Malezijko Ho Ying prav tako s 4:3.

V prvem krogu bo Manca Fajmut igrala z Rusinjo Julijo Prohorovo, Pavčnikova s Severno Korejko Ri Myong Sun, Galičeva pa z Lee Ho Ching iz Hongkonga. Med moškimi Žibrat in Tokič še čakata na tekmeca v prvem krogu.

Ne spreglejte