SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenci tudi na Reki v ožjem krogu favoritov

1

termometer

Slovenski balinarji odštevajo ure do članskega svetovnega prvenstva, ki ga bo od jutri pa do 26. septembra gostila Reka na Hrvaškem.

Slovenski kapetan Dejan Tonejc, ki bo nastopil v bližanju in zbijanju v krog, Davor Janžič (dvojica, natančno zbijanje), Jure Kozjek (dvojica, klasična igra), Aleš Borčnik (štafeta, hitrostno zbijanje) in Anže Petrič (štafeta) bodo poskušali nadaljevati uspešno tradicijo osvajanja odličij.

Selektor Aleš Škoberne pravi, da je peterica naših igralcev v formi in da bo poskušala tudi na tokratnem prvenstvu ohraniti visoko kakovostno raven.

"Kozjek, Tonejc in Borčnik bodo na Hrvaškem branili naslov svetovnih prvakov v svojih disciplinah z zadnjega SP v argentinski Bahia Blanci. Tudi tokrat imamo visoke cilje. Ker smo že nekaj zadnjih let vodilna reprezentanca na svetu, so naši tekmeci še bolj motivirani in bo naša naloga toliko težja. Toda, vedno sem optimist, vedno smo se vrnili domov s kolajno in prepričan sem, da se bomo tudi tokrat. Fantje so zdravi in že komaj čakajo na svoje prve nastope," je poudaril slovenski selektor.

V nedeljo, 20. septembra ob 21. uri bo žreb, Slovenija pa je med nosilci v vseh treh klasičnih disciplinah. Prvenstvo se bo začelo v ponedeljek ob 9. uri, ko bo prvi med našimi tekmoval Davor Janžič v prvem delu kvalifikacij v natančnem zbijanju in si bo prizadeval že v prvem poskusu izpolniti kvalifikacijsko normo 14 točk.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin