SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenci še vedno v svetovnem vrhu

2

termometer

Slovenski balinarji so še naprej ostali v svetovnem vrhu, tokrat s po dvema zlatima in bronastima odličjema.

Letošnje prvenstvo, s katerim se hrvaški organizatorji ne morejo pohvaliti (neustrezno bivanje, hrana…), bo šlo v zgodovino po tem, da so prvič kolajne odšle kar v 11 držav, da je bil med nosilci prvič Libanonec Bascir El Hariri, ki živi v Postojni.

Med našimi junaki je bil Jure Kozjek, ki je povečal svojo zbirko medalj na velikih tekmovanjih na devet (pet zlatih). Je edini na svetu, ki je trikrat zapored postal svetovni prvak v klasični igri (Feltre, Bahia Blanca, Reka). Potem kapetan Dejan Tonejc, ki je z zadnjim naslovom svetovnega prvaka v igri v krog (tako kot v Argentini) pri osmih kolajnah (štiri zlate). Aleš Borčnik je 'pobral' dve bronasti v hitrostnem in štafetnem zbijanju in je rekorder med našimi z zbirko šestnajstih, od tega štirih zlatih, Anže Petrič je skupaj z njim osvojil sedmo v štafeti (zlata v Feltrah).

Prvenstvo je pokazalo, da nekatere afriške in azijske države izredno napredujejo (Alžirija, Tunizija, Maroko, Kitajska …). Med 33 udeleženkami je bilo seveda precej eksotov in res bi bil že skrajni čas, da bi mednarodna zveza spremila tekmovalni način in bi slabši tekmovali najprej, potem pa bi se jim pridružili ostali, kar zagovarja tudi slovenski selektor Aleš Škoberne.

"Že večkrat sem predlagal, da bi bilo tekmovanje v tehničnih disciplinah po teniškem sistemu najboljše šestnajsterice na izpadanje. Morda tudi v klasičnih. Bilo bi še bolj zanimivo, predvsem pa bi SP spravili na višjo kakovostno raven," pravi Ljubljančan. Do sprememb bo prišlo le takrat, ko bodo okorelo mednarodno organizacijo pomladili.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin