Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
19. 5. 2011,
14.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Urša Kragelj Peter Kauzer Jure Meglič

Četrtek, 19. 5. 2011, 14.19

8 let

Slalomisti v boj za mesta v reprezentanci

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ta konec tedna se bodo na tacenskih brzicah slalomisti na divjih vodah potegovali za mesta v reprezentanci. Boj za slovenske drese bo zelo pester.

Na izbirnih tekmah so poleg dobre fizične pripravljenosti še bolj pomembne psihična pripravljenost in izkušnje tekmovalcev. Povsem sproščeno bodo lahko tekmovali Urša Kragelj, Peter Kauzer in Jure Meglič, ki so se zaradi lanskih vrhunskih rezultatov prekvalificirali v slovensko ekipo. Kljub temu pa bodo najboljši trije iz lanske sezone vzeli izbirne tekme kot zelo resen trening. Pri dekletih večjih presenečenj ne pričakujemo. Poleg Urše Kragelj bosta po vsej verjetnosti preostali dve mesti zapolnili izkušena Nina Mozetič in mlada Eva Terčelj. Bronasta z lanskega EP v Bratislavi se že veseli tekmovanja: "Na izbirnih tekmah lahko štartam povsem razbremenjeno, pravzaprav se prav že veselim tekem in upam, da se bomo imeli fino," je pojasnila študentka filozofske fakultete, ki bo skušala svoje vožnje prenesti s treningov na tekme.

Meglič tik pred zdajci zamenjal veslo

Med kajakaši za nastop na EP ostaja prosto le eno mesto. Kot je bilo že uvodoma napisano, imata mesti v ekipi zagotovljeni aktualni evropski prvak Peter Kauzer ter dobitnik medalj na EP in SP v Tacnu Jure Meglič, ki se je tik pred izbirnimi tekmami odločil za spremembo pri opremi. "Po zadnji tekmi v Španiji, kjer bo tudi evropsko prvenstvo, sem se odločil, da bom veslal z lanskim veslom. Z novim veslom se nisem počutil najbolje. Sedaj pa se na vodi počutim zares dobro in uživam v veslanju. Upam le, da bo oprema zdržala do konca sezone," je dejal član kajak kluba Tacen, ki z mislimi že zahaja na EP. "Do EP je še tri tedne, nekaj stvari moram še dodelati, ampak sem s trenutno formo zadovoljen," je še dodal Jure, ki težav s poškodbami tokrat nima, vendar pa mora biti vseskozi pazljiv na hrbet, ki ga na vsake toliko časa opominja z manjšimi bolečinami. Glavni kandidati za tretje mesto pri kajakaših bodo Dejan Kralj, ki bo tekmoval tudi v kanuju dvosedu s Simonom Hočevarjem, klubski kolega Petra Kauzerja Janoš Peterlin, iz ozadja pa bosta napadala mlada Simon Brus in Martin Albreht.

'Beni' stavi na izkušnje

Pri kanuistih je zgodba povsem drugačna, saj so še vsa tri mesta za odhod na EP v Španiji prosta. Eden izmed glavnih kandidatov za uvrstitev je Benjamin Savšek, ki se žal sooča z določenimi težavami. Ker denarja v kajaku in kanuju ni oziroma ga je zelo malo, mora poleg treningov hoditi še v službo, a ''Beni'' stavi na svoje izkušnje z velikih tekmovanj. "S trenutno formo sem kar zadovoljen. Na izbirnih tekmah se želim uvrstiti med prve tri. Ne bom štartal prav na zmago, ampak samo, da se uvrstim v ekipo. Najvišja mesta bom napadal na večjih tekmovanjih, kot so EP in svetovni pokali, kjer imam že kar nekaj izkušenj. S tem pa si bom skušal zagotoviti nastop na septembrskem svetovnem prvenstvu v Bratislavi, kjer se bodo 'lovile' kvote za OI v Londonu," je povedal naš najboljši kanuist zadnjih let, ki pravi, da kljub službenim obveznostim trening ni trpel. "Nekega večjega izpada treninga nisem imel, saj sem skušal čim bolje usklajevati službo in treninge, tako da sem lahko obdržal tisto pravo kondicijo. Udeležil sem se tudi priprav v Atenah, kjer je bil poudarek treninga na divji vodi. Navadil pa sem se tudi novega čolna, ki je bil za letošnjo sezono malenkost spremenjen." Poleg Savška se bodo za mesta v ekipi potegovali Simon Hočevar, Jure Lenarčič, Blaž Cof, Anže Berčič in še kdo od mladih tekmovalcev.

Sašo in Luka imata pričakovanja nekoliko nižja

Pri dvojcih so posadke, tako kot pri dekletih, že skorajda znane. Večjih težav z uvrstitvijo v ekipo ne bi smela imeti Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta v napovedih za prihajajočo sezono nekoliko bolj previdna.

"Pred kratkim sva opravila trening v Španiji in francoskem Pauju in sva z opravljenim delom zelo zadovoljna. Želiva si, da bova izbirne tekme dobro odpeljala, cilji za glavni del sezone pa so nekoliko nižji. Zelo bova že zadovoljna, če se bova na vseh tekmovanjih uvrstila v finalne vožnje," je povedal mlajši član primorske naveze Luka Božič. Tudi pri njiju pa je glavna tekma sezone SP v Bratislavi. Glavni kandidati za ekipo so še Simon Hočevar/Dejan Kralj ter Urban Jarc in Luka Slapšak.

Ne spreglejte