Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
1. 10. 2018,
11.32

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

Benjamin Savšek Peter Kauzer Urša Kragelj kanu kajak

Ponedeljek, 1. 10. 2018, 11.32

5 let, 6 mesecev

Urša Kragelj, pogovor

Šla je skozi težko čustveno obdobje, a ji je uspelo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
Urša Kragelj | Foto Sportida

Foto: Sportida

V nedeljo se je končalo svetovno prvenstvo v kajaku in kanuju na divjih vodah, ki se za naše ni končal po pričakovanjih. Najboljši rezultat je dosegla kajakašica Urša Kragelj. Na koncu je bila četrta, kar je njen največji uspeh na svetovnem prvenstvu. Kot nam je v pogovoru zaupala, je šla na začetku sezone v zasebnem življenju skozi težko čustveno obdobje.

Svetovno prvenstvo se ni končalo po željah naših reprezentantov, saj se domov vračajo brez posamične medalje. Edino medaljo so v ekipnih vožnjah dosegli kanuisti, ki so osvojili srebrno medaljo. Med posamezniki smo v finalu imeli štiri finaliste, Petru Kauzerju se je finalna vožnja povsem podrla, prav tako prave vožnje nista sestavila Benjamin Savšek in Luka Božič.

Peter Kauzer
Sportal Smola: Kauzer je bil odličen na poti, nato pa ''zabluzil"

Urša Kragelj ima že dve posamični medalji z evropskega prvenstva. | Foto: Sportida Urša Kragelj ima že dve posamični medalji z evropskega prvenstva. Foto: Sportida Zadovoljna, a ji je izjemno žal

Še najbližje medalji je bila kajakašica Urša Kragelj, ki bi bila brez dotika na stopničkah, tako pa je prvenstvo končala na četrtem mestu. "Zelo sem zadovoljna, menim, da je četrto mesto vrhunski rezultat, predvsem pa sem zadovoljna z vsemi predstavami, ki sem jih kazala na tem svetovnem prvenstvu. Hkrati pa mi je izjemno žal nepotrebnega dotika, saj sem bila dovolj hitra za srebrno kolajno," nam je povedala primorska kajakašica, ki že ima dve posamični medalji z evropskega prvenstva.

Čustvene preizkušnje v zasebnem življenju

Na svetovnem prvenstvu ji še nikoli ni uspelo doseči vidnega rezultata, a tokrat je skozi vse svetovno prvenstvo kazala izjemne vožnje. Na začetku sezone ji ni šlo vse po načrtih, saj ni bila povsem pri stvari. "Zimski trening je bil zelo kakovosten in že od priprav v Avstraliji sem vedela, da sem konkurenčna. Sem pa na žalost imela ravno v prvem delu sezone težke čustvene preizkušnje v zasebnem življenju in preprosto mi ni uspelo biti z glavo pri stvari. Čez poletje se mi je uspelo sestaviti nazaj, zato sem tudi ves čas čutila, da lahko ciljam visoko."

Sportal Slovenki rahel dotik vzel stopničke na SP, a vseeno ni skrivala veselja

Brez dotika bi bila Urša Kragelj na drugem mestu. | Foto: Nina Jelenc Brez dotika bi bila Urša Kragelj na drugem mestu. Foto: Nina Jelenc

Najprej v vojsko, nato šele dopust

S svetovnim prvenstvom v Braziliji se je končala letošnja sezona, ki je bila tako kot vsako leto dolga in naporna. Urša je v novi sezoni zamenjala tudi trenerja in kot kaže, sta se z njim dobro ujela. To pove tudi rezultat na svetovnem prvenstvu. A preden bo šla na zaslužen dopust, jo čaka še nekaj drugih obveznosti.

Sportal O gledalcih ne duha ne sluha

"Od torka do četrtka me čaka obvezno usposabljanje s Slovensko vojsko, za tem se bova s trenerjem dogovorila, koliko 'dopusta' mi pripada (smeh, op. a.), šele nato bo sledil zaslužen oddih. Da, z Borutom sva se dobro ujela in upam, da bova sodelovala tudi v prihodnje."

Gotovo je lepše, če so tribune polne "Gotovo je lepše za tekmovalce in bolj privlačno za televizijsko sliko, če so tribune polne."  | Foto: Vid Ponikvar "Gotovo je lepše za tekmovalce in bolj privlačno za televizijsko sliko, če so tribune polne." Foto: Vid Ponikvar

Organizatorji v Braziliji so se že pred prvenstvom bali, da bodo tribune na svetovnem prvenstvu samevale. In še kako prav so imeli, saj smo lahko videli, da skorajda ni bilo gledalcev. Ob progi smo lahko videli le spremljevalne ekipe reprezentanc. To zagotovo ni dobro za popularizacijo športa, ki se že leta bojuje za večjo prepoznavnost.

"Predvsem je škoda, da v Braziliji slalom na divjih vodah ne pritegne več gledalcev, je pa razumljivo, saj je tu šport številka ena nogomet. Mislim, da to še ni omejitev za organizacijo svetovnega prvenstva. Visok raven tekmovanja ostaja, je pa gotovo lepše za tekmovalce in bolj privlačno za televizijsko sliko, če so tribune polne," nam je še za konec povedala 30-letna kajakašica.

Ne spreglejte