SiolNET. Sportal Drugi športi
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Škofic prvi, Garnbretova druga po kvalifikacijah Kranja

0,03

termometer

Domen Škofic
Foto: Luka Fonda

Čast domače vrste so v uvodnem krogu kranjske tekme svetovnega pokala športnih plezalk in plezalcev v težavnosti reševale in rešile predstavnice slovenske ženske ekipe. Od desetih predstavnic na startu kvalifikacij se jih je kar osem uvrstilo v drevišnji polfinale. Po pričakovanjih sta bila najboljša Slovenca Domen Škofic in Janja Garnbret.

Kranjska tekma svetovnega pokala športnih plezalcev v težavnosti se je začela slabo za domače. Skozi za slovensko vrsto precej selektivne moške kvalifikacije se je prebil le prvi slovenski favorit v moški konkurenci Domen Škofic, ki je v večerni polfinale napredoval z najboljšim dosežkom moških kvalifikacij. Na startu je bilo šest Slovencev.

V ženskem polfinalu osem Slovenk

Zato pa so visoka pričakovanja po uvrstitvi v polfinale več kot upravičila dekleta, saj bo v ženskem polfinalu kar osem predstavnic gostiteljev tekmovanja. Od tega so v prvi osmerici štiri Slovenke, osem najboljših iz polfinala napreduje v finale.

Janja Garnbret je v Kranju vpisala drugi dosežek kvalifikacij. Janja Garnbret je v Kranju vpisala drugi dosežek kvalifikacij. Foto: Sportida

V polfinale najboljših šestindvajset so napredovale Lana Skušek (26.), Katja Kadić (24.), Lučka Rakovec (19.), Tjaša Kalan (12.), Mina Markovič (7.), Vita Lukan (6.), Mia Krampl (5.) in Janja Garnbret (2.), ki je v kvalifikacijah vpisala drugi dosežek. Boljša od lanske zmagovalke Kranja in vodilne v seštevku sezone v težavnosti je bila le Jain Kim iz Južne Koreje.

Garnbretova se je dotaknila vrha v drugi smeri, Kimova pa je bila na vrhu v prvi smeri. V prvi smeri je 19-letna slovenska junakinja minulega svetovnega prvenstva v Innsbrucku z višino 43+ vpisala četrti dosežek, Kimova pa je imela v drugi smeri tretjo višino, prav tako 43+.

Aktualna svetovna prvakinja Avstrijka Jessica Pilz se je uvrstila na četrto mesto. Tretja je bila njena rojakinja Hannah Schubert. Nato pa je sledil slovenski trojček Kramplova, Lukanova in Markovičeva na petem, šestem in sedmem mestu.

Pred vrati polfinala sta ostali Tjaša Slemenšek (30.) in Urška Repušič (34.) v konkurenci 47 tekmovalk na startu. Pred tem so tekmovanje že sklenili Martin Bergant (33.), Klemen Novak (35.), Milan Preskar (37.), Žiga Zajc (42.) in Luka Potočar (43.), ki so v konkurenci 61 tekmovalcev ostali pod mejo šestindvajseterice, ki se bo zvečer pomerila za osem mest za nastop v nedeljskem finalu.

Začetek polfinala v dvorani Zlato polje bo ob 20. uri.

Domen Škofic Innsbruck Sportal Od šestih Slovencev le Domen Škofic skozi moške kvalifikacije Kranja janja routesetter Sportal Slovenska šampionka si v Kranju želi čim težje smeri. Kdo bo poskrbel za pasti? Janja Garnbret tiskovka Sportal Nesporna kraljica športnega plezanja pokazala "zaslužek" s Tirolskega

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin