Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 6. 2023,
13.42

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

balvansko plezanje Julija Kruder Lučka Rakovec

Sobota, 10. 6. 2023, 13.42

10 mesecev, 2 tedna

BRIXEN, polfinale, balvani

Julija Kruder za las brez finala v Bressanoneju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Julija Kruder | Julija Kruder je za las zgrešila finale najboljše šesterice. Na koncu je osvojila deveto mesto.  | Foto Grega Valančič/Sportida

Julija Kruder je za las zgrešila finale najboljše šesterice. Na koncu je osvojila deveto mesto.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska športna plezalka Julija Kruder je v polfinalu tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Bressanoneju v Italiji zasedla deveto mesto in zaostala za šesterico, ki se je pomerila v finalu. Druga slovenska predstavnica Lučka Rakovec je bila 16. V Italiji ta konec tedna ne nastopa Janja Garnbret.

Na letošnji šesti tekmi za svetovni pokal v južnotirolskem mestu po Hachioju, Seulu, Džakarti, Salt Lake Cityju in Pragi je bila v večernem finalu najboljša Američanka Natalia Grossman. Drugo mesto je osvojila Korejka Chaehyun Seo, tretje pa Srbkinja Staša Gejo.

Kruder je bila v petkovih kvalifikacijah v svoji skupini najboljša, potem ko je osvojila vseh pet vrhov. Danes je rešila dva od štirih balvanskih problemov in osvojila tri cone, kar je bilo nekoliko premalo za uvrstitev v finale.

Druga slovenska predstavnica Rakovec je bila 16. z enim osvojenim vrhom in štirimi conami.

Lucija Tarkuš in Katja Debevec sta tekmovanje končali po kvalifikacijah, in sicer na 34. ter 35. mestu.

V polfinalu je bila najboljša Grossman, ki je rešila vse štiri balvanske probleme in zanje potrebovala poskus manj od Seo. Tretja je bila Izraelka Ayala Kerem s tremi osvojenimi vrhovi.

Najuspešnejša slovenska plezalka Garnbret, ki se je konec minulega tedna v Pragi z drugim mestom na balvanih vrnila v mednarodno tekmovalno areno po poškodbi palca na levi nogi, je tekmo v Italiji izpustila.

Olimpijska šampionka se bo znova na tekmovalne stene vrnila prihodnji teden, ko bo Innsbruck od 14. do 18. junija prizorišče tekem svetovnega pokala v balvanskem in težavnostnem plezanju.

V nedeljo bodo nastopili še moški. V dopoldanskem polfinalu najboljše dvajseterice bo nastopil Anže Peharc, ki je bil v kvalifikacijah 17., potem ko je rešil štiri balvanske probleme.

Od Slovencev so v petek nastopili še Jernej Kruder, Gregor Vezonik in Martin Bergant. Vezonik je tekmo končal na 33. mestu, Bergant je bil 47., Kruder pa 57.

Ne spreglejte