Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 6. 2016,
15.31

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

svetovno prvenstvo kajak

Petek, 3. 6. 2016, 15.31

7 let, 11 mesecev

Sanjski začetek spustašev, dve medalji v dveh dneh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nejc Žnidarčič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski spustaši na divjih vodah so tudi drugi dan svetovnega prvenstva v Banjaluki osvojili kolajno. V ekipni tekmi klasičnega spusta so Simon Oven, Nejc Žnidarčič in Anže Urankar osvojili srebro. To je prva ekipna kolajna na članskih SP slovenskih kajakašev v tej disciplini.

SP na reki Vrbas se za zdaj odvija po željah slovenske ekipe, saj je v dveh dneh prvenstva osvojila dve kolajni, tekmovalci pa so opravili šele s klasičnim spustom, ki ne velja za glavno slovensko orožje.

Drugi dan prvenstva so potekale ekipne vožnje v klasičnem spustu, kjer so Oven, Urankar in Žnidarčič priveslali do srebrne kolajne. Od Slovencev so bili boljši le Nemci Tobias Bong, Bjorn Beerschwenger in Andreas Heilinger. Bron je pripadel Belgijcem.

Slovenci so vozili optimalno

Žnidarčič, specialist za šprinterske preizkušnje, je bil nad dosežkom navdušen, še posebej zato, ker letos klasičnemu spustu ni posvečal pretirane pozornosti. "Letos nisem v formi za klasiko. Imeli smo dober tempo. Včerajšnji čas Anžeta Urankarja smo izboljšali za približno petnajst sekund. Veslal sem drugi, Urankar pa mi je sledil in 'surfal' na valu. Na koncu sva mu z Ovnom naredila dvojni val. Odpeljali smo brez napak. Tistih štirih sekund, kolikor smo zaostali za Nemci, ne bi mogli nadoknaditi, tako da smo veslali optimalno. Zadovoljni smo z drugim mestom," je po tekmi povedal Nejc Žnidarčič, ki ga glavna tekma čaka jutri, ko bodo na vrsti posamične šprinterske preizkušnje.

V ekipni tekmi kanuistov so bili Simon Hočevar, Luka Žganjar in Peter Žnidaršič peti. Zmagali so Čehi pred Nemci in Francozi. Hočevar, Žganjar in Žnidaršič so se na progo podali še enkrat, in sicer v ekipni tekmi dvojcev. Pridružili so se jim še specialisti kajakaši, zato so bili dvojci nekoliko spremenjeni. V enem čolnu sta veslala Hočevar in Maks Frančeškin, v drugem Peter Žnidaršič in Simon Oven, v tretjem pa Luka Žganjar in Anže Urankar. Slovenci so bili na kar dobri poti, na koncu pa so se uvrstili tik za dobitniki kolajn, na četrto mesto. Zlato so si priveslali Čehi, srebro Francozi, bron pa Nemci.

V soboto spustaše najprej čakajo kvalifikacije v šprintu na divjih vodah, finalne vožnje pa bodo na sporedu ob 21. uri.

Ne spreglejte