Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 9. 2015,
15.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ritmična gimnastika

Sreda, 2. 9. 2015, 15.57

8 let

Ritmičarke: OI niso nemogoča misija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V ponedeljek se bo v Stuttgartu začelo svetovno prvenstvo v ritmični gimnastiki, ki bo še posebej pomembno, ker bodo delili prve vozovnice za olimpijske igre v Riu de Janeiru.

Slovenijo bodo zastopale tri tekmovalke, in sicer Špela Kratochwill, Sara Kragulj in Monija Čebašek. Vse so tekmovale že lani v Izmirju. Slovenke velikih rezultatov ne napovedujejo. Menijo, da so dobro pripravljene, kaj se bo v Nemčiji dejansko zgodilo, pa ne vedo niti same niti njihovi trenerki Lena Jakubovska in Ana Kokalj. Za strokovni štab bo najbolj pomembno, da pokažejo vaje, ki so jih zmožne in ki so jih kazale na treningih, sami rezultati pa jih ne obremenjujejo.

Priznavajo pa, da si želijo, da si vsaj ena, največ možnosti naj bi imela Kratochwillova, na svetovnem prvenstvu zagotovi uvrstitev v dodatne kvalifikacije za olimpijske igre. Prvih 15 v mnogoboju se kvalificira na olimpijske igre, še deset pa se uvrsti v dodatne kvalifikacije, pri tem pa se upošteva število zastopnic posamezne države.

Neposredna uvrstitev na OI bi bilo veliko presenečenje.

"Nič ni nemogočega. Če punce naredijo idealno vajo, imajo možnosti, da si zagotovijo nastop v dodatnih kvalifikacijah. Direktna uvrstitev na olimpijske igre pa bi bilo veliko presenečenje. Predvsem pa si želimo, da punce pokažejo, kaj znajo, če bodo, si ne bomo mogli ničesar očitati. Najpomembnejša bo psihološka priprava, vsaka napaka bo kaznovana, prav zaradi tega rezultatov ne moremo napovedovati," je dejala Jakubovska, ki meni, da za super rezultate v Sloveniji preprosto ni pogojev, v drugih državah so ti bistveno boljši.

Kratochvillova bo nastopala v vseh štirih vajah, z obročem, kijem, trakom in žogo, preostali dve v treh, osem najboljših vaj pa se bo točkovalo za ekipno razvrstitev.

Ne spreglejte