Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
31. 1. 2021,
12.10

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,52

17

Natisni članek

Roberto Soldić Šamil Musajev KSW 58 KSW MMA Uroš Jurišič

Nedelja, 31. 1. 2021, 12.10

3 leta, 2 meseca

KSW napovedala kazni

Odzivi po incidentu v Lodžu, Hrvat: Vsega je kriv mali Slovenec #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,52

17

thum urke | Uroš Jurišič se po incidentu še ni odzval, posnel je le nekajsekundni posnetek, na katerem razočarano in jezno odkimava.

Uroš Jurišič se po incidentu še ni odzval, posnel je le nekajsekundni posnetek, na katerem razočarano in jezno odkimava.

Slovenskemu borcu Urošu Jurišiču se prva borba v KSW v Lodža ni razpletla, kot bi si želel. Ruski borec Šamil Musajev je po sodniški odločitvi (3 × 30:27) prišel še do 15. zmage, Jurišič pa je v svoji 12. borbi doživel prvi poraz. Bolj kot sama borba je odmevala "četrta runda", ki jo je zakuhal Dagestanec, a ekipa zmagovalca trdi, da je bilo drugače.

Uroš Jurišič
Sportal Ni šlo: Uroš Jurišič v KSW debitiral s porazom #video

Po treh izenačenih rundah so sodniki zmago pravilno prisodili Dagestancu, toda borba se pri tem ni zaključila. Tihi morilec je z gesto "pšt" proti Jurišičevemu taboru sprožil reakcijo, ki se je na koncu končala s prerivanjem in tudi pretepom. Musajev je Jurišiča med prejemanjem njegovih čestitk zagrabil in vrgel po tleh, pretepu pa so se hitro pridružili tudi člani obeh ekip. Razgreteže so po več kot minuti razdvojili šele varnostniki.

Poteza Jurišiča ...

... preden ga je Musajev podrl na tla in začel pretep:

Jurišič udaril Dijakovića?

Veliko odzivov po tem incidentu ni bilo, še najglasnejši so bili v taboru ruskega borca, ki so po vseh očitkih branili svoje ime. "Lahko rečem le, da se distanciramo od nasilnega vedenja. V prvi vrsti smo športniki. Veliko je bilo negodovanj po razglasitvi zmagovalca, sam sem prejel udarec, a tudi po tem, smo se tako jaz kot ekipa vedli kot športniki," je je na Instagramu zapisal zastopnik Musajeva Ivan Dijaković, ki je ob tem pripel video, v katerem ga Jurišič res oplazi po obrazu.

Celoten incident takoj po razglasitvi zmagovalca:

Soldić: Vrni se čuvat ovce

Pozneje je za to potezo Slovenca očitno izvedel tudi Musajev in napadalec slovenskega borca. Kriv je tisti, ki začne, meni tudi Jurišičev hrvaški rival Roberto Soldić. Hrvat in Musajev sta člana iste telovadnice UFD GYM Düsseldorf.

Roberto Soldić si je po porazu Jurišiča dal duška:

"Kakšen pobalin. V Sloveniji bi bilo treba uvesti teste možganov - nevaren za okolico," je takoj po zmagi klubskega kolega zapisal Soldić. "Vsega je kriv mali Slovenec, ki ni mogel prenesti poraza, a zmaga je bila čista kot solza, 3 × 30:27. Vedno sem se spraševal, kaj počne ta Slovenec v najboljši evropski organizaciji. Pravi, da nimam srca šampiona in da sem pobegnil kategorijo višje, da bi se mu izognil, a do zdaj še ni premagal nasprotnika s pozitivnim razmerjem zmag in porazov. Ni ta liga, to sem vedno govoril, zdaj pa še sramoti organizacijo KSW. Vrni se čuvat ovce, pastir," si je dal duška KSW-jevski prvak v velterski kategoriji.

soldić | Foto:

Kakšne bodo kazni?

Iz Jurišičevega tabora so nam sporočili, da so še vedno pod močnim vtisom sinočnjega dogajanja, in napovedali, da bodo izjavo podali, ko bodo vse skupaj prespali.

Za zdaj je jasno le to, da ostaja pri zmagi Rusa, KSW pa je že napovedal preiskavo dogodka in sankcije za oba tabora.

Preberite še:

Conor McGregor, Dustin Poirier
Sportal Irca poslal na bergle! Conor McGregor prvič nokavtiran! #video

 

Ne spreglejte