Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 10. 2016,
22.25

Osveženo pred

7 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Bojan Tokić Namizni tenis Budimpešta

Četrtek, 20. 10. 2016, 22.25

7 let, 6 mesecev

Prvi krog preživel le Bojan Tokić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Bojan Tokić | Foto Stanko Gruden, STA

Foto: Stanko Gruden, STA

V drugem krogu evropskega namiznoteniškega prvenstva v Budimpešti bo med posamezniki Slovenija imela le enega predstavnika.

Prvi krog je preživel le prvi slovenski lopar Bojan Tokić, ki je s 4:1 premagal Grka Konstantinosa PapaGeorgiouja. V drugem krogu se bo Novogoričan meril s Fincem Benedekom Olahom.

Zelo dobro predstavo je pokazal nadarjeni Darko Jorgić. Proti favoritu Grku Panagiotisu Gionisu, 27. igralcu sveta, je vodil s 3:2 v nizih, v četrtem izgubil 10:12, nato pa popustil in moral tekmecu čestitati za zmago. S tem je tudi končal prvenstvo, saj se v moških dvojicah skupaj z Denijem Kožulom in v mešanih dvojicah skupaj z Alex Galič ni prebil na glavni turnir.

Tokič pa bo turnir nadaljeval tudi pri dvojicah. Skupaj s Srbom Aleksandrom Karakaševićem sta imela nekoliko presenetljivo težave z Bolgaroma Todorjem Alexandrovom in Denislavom Kodjebaševom, a sta na koncu zmagala s 4:3. Za uvrstitev v četrtfinale se bosta merila s Portugalcema Tiagom Apoloniom in Joaom Geraldom. Med mešanimi dvojicami, med katerimi sta v kvalifikacijah izpadla tudi Kožul in Manca Fajmut, Tokić ni igral.

Med posameznicami sta izpadli tako Alex Galič kot Manca Fajmut. Galičeva, ki v kvalifikacijah ni izgubila niti niza, se je sicer dobro upirala kitajski Portugalki Jieni Shao, izničila njeno prednost 3:1, a izgubila odločilni, sedmi niz. Tudi Fajmutova ni imela sreče pri žrebu, tudi ona je imela za tekmico rojeno Kitajko, zdaj pa Nizozemko, zmagovalko evropskih iger v Bakuju, Jie Li. Njen odpor je bil slabši, saj je izgubila 0:4, skupaj pa zbrala le 16 točk.

Galičeva je bila uspešnejša v igri dvojic, kjer sta se skupaj s Švicarko Rachel Moret po zmagi 4:1 nad belgijsko-grško dvojico Mathalie Marchetti/Georgia Zavitsanou uvrstila v drugi krog, med najboljših 16. To pa ni uspelo dvojici Fajmut/Tamara Pavčnik, ki je z 0:4 izgubila proti Madžarkama Dori Madarasz in Szandri Pergel.

Ne spreglejte