SiolNET. Sportal Drugi športi
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger
OI Peking

Prireditelji iger v Pekingu razkrili podobo medalj

0,09

termometer

Peking 2022, medalje
Foto: Guliverimage

Prireditelji zimskih olimpijskih iger v Pekingu so ob okrogli številki 100 na olimpijskem odštevalniku razkrili podobo medalj na naslednjem največjem športnem dogodku na svetu. Najboljši zimski športniki bodo na OI na Kitajskem naslednje leto dobili medalje, ki bodo simbolizirale tudi dvojno vlogo Pekinga kot olimpijskega mesta.

Medalje so poimenovali Tong Xin, kar pomeni skupaj kot eno. Razkrili so jih na slovesnosti z imenom Združeni v skupno prihodnost, ki je bila del dogajanja ob okrogli številki 100 dni do začetka iger.

Medalje so sestavljene iz petih krogov, na ta način so spomnili na tradicionalne kitajske obeske iz žada. Prireditelji pa dodajajo, da je pet krogov seveda tudi simboličen prikaz olimpijskega duha, ki naj združuje ljudi po vsem svetu.

Kitajski prireditelji so, kot je sporočil organizacijski komite iger Bocog, pri snovanju podobe medalj zadržali klasiko in se držali načela o preprostem oblikovanju. Za zgled pa so vzeli tudi podobo medalj poletnih iger v Pekingu leta 2008 in na ta način poudarili, da bo to mesto kot prvo doslej gostilo tako zimske kot poletne OI.

Na sprednji stani medalj sta vgravirana olimpijski simbol petih krogov ter napis v angleščini XXIV Olympic Winter Games Beijing 2022, v krogih pa so vzorci z zimskimi podobami ledu, snega in snežink. Na drugi strani pa je v središču logotip iger v Pekingu, uradno polno ime iger v kitajskih pismenkah ter na enem od zunanjih krogov še angleški naziv športne discipline, za katero bo posamezna medalja namenjena.

Therese Johaug Sportal Novoletna turneja tokrat brez norveške zvezdnice Urša Bogataj Sportal Dobila potrditev, da je lahko v družbi najboljših Peking 2022 Sportal Pred ZOI v Pekingu vnovični pozivi k bojkotu iger

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin