Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2019,
9.25

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,81

2

Natisni članek

viralno

Petek, 18. 1. 2019, 9.25

5 let, 3 mesece

Čista desetka Katelyn Ohashi

Pretresljivo ozadje senzacije, ki je obnorela internet #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,81

2

Verjetno ste že opazili video z atraktivnim telovadnim nastopom Američanke Katelyn Ohashi, ki na glasbo Tine Turner in Michaela Jacksona izvaja zahtevne gimnastične prvine, pri tem pa se vključno s svojimi kolegicami iz ekipe, neizmerno zabava. Kdo je pravzaprav mladenka, ki po telesni konstituciji in odkritem uživanju med nastopom močno odstopa od podob, ki smo jih sicer vajeni na gimnastičnem parterju?

Gimnastična predstava Katelyn Ohashi na univerzitetnem tekmovanju Collegiate Challenge, ki je v zadnjih štirih dneh povsem prevzela internet, ima na spletnem portalu YouTubu že več kot 11 milijonov ogledov, na Twitterju pa že več kot 40 milijonov.

Ohashijeva, v mlajših kategorijah prvo ime ameriške gimnastike, ki je na vrhuncu svoje kariere premagovala tudi Simone Biles, trenutno najbolj izpostavljeno telovadko na svetu, si je za svoj nastop prislužila čisto desetko, kar je v gimnastiki najvišja ocena. To je njena tretja desetka za izvedbo vaje na parterju.

Katelyn Ohashi o svojem življenjskem popotovanju:

Ohashijeva, sicer nekdanja članica ameriške gimnastične reprezentance, trenira pod okriljem priznane ameriške trenerke Valorie Kondos Field in tekmuje za univerzo UCLA.

Svoje sanje o športni karieri na najvišji ravni je opustila že leta 2015. Razlog? Poškodbe, telesna in duševna izgorelost, ki jo je sprožilo pehanje za popolnostjo, ter norčevanje iz njenega telesa in splošne podobe.

Srhljivi dnevniški zapisi najstnice

Leta 2017 je na spletu začela objavljati dnevniške zapise iz svojih tekmovalnih dni. S šokantno odkritostjo je želela spodbuditi javno debato o pojmovanju telesa športnika.

"Vajena sem se zbujati z okusom po krvi ali železu v svojih ustih. Od lakote bi lahko bruhala," je v svoj dnevnik zapisala junija 2010, ko je imela komaj 13 let. Pri 16 letih je bila še bolj kritična do sebe in lastnega telesa. "Gnusim se sama sebi," je zapisala.

21-letnica iz Seattla, ki je v svet gimnastike vstopila pri treh letih, v prostem času piše pesmi, gimnastiko pa trenira zgolj še za zabavo oziromav okboru svoje univerze. Te dni je gostja številnih pogovornih oddaj.

Avtorska pesem, ki jo je predstavila v pogovorni oddaji Good Morning America:

Ohashijeva v oddaji Good Morning America:

 

Ne spreglejte