Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
15. 4. 2014,
19.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ACH Volley Panvita Pomgrad finale odbojka 1 DOL

Torek, 15. 4. 2014, 19.58

8 let

Prekmurci niso bili kos oranžnemu viharju: ACH do 11. zvezdice

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarji ACH Volleyja so po spodrsljaju na prvi tekmi finala nanizali tri zaporedne zmage in prišli do desetega zaporednega naslova državnih prvakov, 11. skupno. Čestitke si zasluži tudi Panvita.

Četrto tekmo finala je domači trener Dejan Fujs začel v postavi Andrej Tot, Dejan Pelemiš, Ivan Čolović, Aljoša Bogožalec, Uroš Pavlovič, Gorazd Flisar, na mestu prostega igralca pa je zaigral Tin Vrabel. Gostje iz Ljubljane pa so začeli v postavi Andrej Flajs, Jan Pokeršnik, Jan Klobučar, Gregor Ropret, Matej Vidič, poškodovanega blokerja Ivana Mihalja pa je v prvi postavi pričakovano zamenjal mladi Mario Koncilja. Na mestu prostega igralca je bil Aleš Fabjan.

Hraber začetek domačih ACH zajezil v drugi polovici niza

V tekmo so bolj pogumno vstopili domači odbojkarji, ki so imeli na samem začetku pobudo in po točki Pelemiša na prvi tehnični odmor odšli z dvema točkama prednosti (8:6). Tudi v nadaljevanju Panvita ni dovolila, da bi se favoriziran tekmec razigral, a pobegniti mu niso mogli. ACH Volley je prvič v prvem nizu povedel pri izidu 13:12, tudi 14:13, z dvema zaporednima točkama pa so znova povedli domači.

Izkazalo se je, da je bilo to tudi zadnje vodstvo Panvite v prvem nizu, saj so nato na sceno stopili gostje iz Ljubljane. Neubranljiv začetni udarec Flajsa je pomenilo vodstvo za tri točke, potem je v bloku namero varanja Bogožalca odlično prebral Ropret (20:16). Niz je bil odločen in oranžni zmaji so po napaki domačega organizatorja igre Čolovića pri servisu prvi niz dobili s 25:20.

Domači izgubili niz, še preden se je dobro začel

V drugi niz sta trenerja vstopila z enakima postavama. ACH Volley je predvsem po zaslugi odličnega bloka hitro pobegnil, Panviti pa so se v napadu začele tresti roke. Veliko njihovih napadov se je končalo z lastno napako, zato Dejanu Fujsu, domačemu trenerju, ni preostalo drugega, kot da fante pokliče k sebi in jih malce umiri. Polminutna odmora nista zalegla, Ljubljančani so držali lepo prednost in igrali brez napak, Prekmurci pa jim na žalost domače publike niso mogli slediti. ACH Volley je blestel na servisu, v bloku, v napadu pa je pokalo predvsem prek Pokija, zato niti ne preseneča, da je ACH na drugi tehnični odmor odšel s prednostjo kar sedmih točk (16:9).

Pri Panviti se je zdelo, da se je že predala, Fujs je na klop posedel nosilce Bogožalca, Flisarja in Pelemiša, Ljubljančani pa so niz mirno pripeljali do konca. Drugi niz se je končal 25:17 v korist Ljubljančanov, le še niz jih je ločil od tega, da dvignejo pokal za deseti zaporedni naslov državnega prvaka.

Bloker Pavlovič zaklenil mrežo v tretjem nizu

Panvita je po klofuti v drugem nizu, ko jih pravzaprav ni bilo na terenu, na igrišče stopila odločneje. ACH Volley je sicer vodil z minimalno prednostjo, a domači se od sezone očitno niso želeli posloviti v takem slogu. Igrali so bolje, sledili ACH in izid celo po treh zaporednih točkah celo povedli s 15:14, rezultat so po asu in napaki Klobučarja v napadu oplemenitili za tri (18:15). To je bil znak za alarm v ljubljanskem moštvu, Luka Slabe je pomahal sodniku in zahteval minuto odmora. Takoj po premoru je novo veliko napako naredil še Pokeršnik, ki je na enojni blok grdo udaril v avt (19:15).

Sledila je še menjava v gostujočem moštvu, v igro je namesto Klobučarja prišel izkušeni Pleško, a domači so držali prednost, ki je bila po odličnem bloku Pavloviča in Pelemiša nad Pokijem kar 20:16. ACH Volley, ki je prvih dveh nizih deloval tako suvereno, je bil zdaj mehek v napadu, pot na drugo stran mreže pa je spet zaklenil odlični Pavlovič. V njegov blok sta se ujela še Pleško in Klobučar (22:16). Niz je bil tako rekoč odločen in Prekmurci so rezultat v nizih znižali na 1:2.

Panvita blizu, a tako daleč

Na začetku niza je javni napovedovalec v dvorani zavpil: ''Gremo, Prekmurci, po še en niz.'' In res, Panvita je na krilih navijačev igrala pogumno, ekipo je odlično razigraval podajalec Čolović, Ljubljančani pa si na drugi nikakor niso želeli petega niza. V četrtem nizu smo res gledali pravi boj, boj za vsak centimeter igrišča, na prvi odmor pa so z dvema točkama prednosti odšli gostje. V nadaljevanju smo spremljali izenačeno predstavo, a Ljubljančani so bili bolj zbrani ob koncih akcije, do točk so prihajali tudi v drugih ali celo tretjih napadih. Panvita je imela svoje priložnosti, a vedno ko bi bilo treba dati tisto piko na i, so napravili napako ali pa so bili preveč mehki v napadu. Vseeno so bili domači zraven, za znižanje le na točko (14:15) je z lepo točko poskrbel rezervist Blaž Ajlec, menjal je kapetana Tota, točka zaostanka je bila tudi pri 18:19, ko se je po grdi podaji odlično znašel Pelemiš. Za prvo izenačenje v četrtem nizu po izidu 3:3 je z asom poskrbel Urban Drvarič, ki je samo za začetni udarec menjal Bogožalca (19:19). Pred nami je bila izjemno napeta končnica. Izid je bil 20:20, 21:21, po dveh točkah gostov v režiji Flajsa in Klobučarja je bil 21:23, Panvita je še izenačila na 23:23, nato je novo točko znova dosegel Flajs, za zmago pa so oranžni zmaji z blokom Vidiča ustavili še Bogožalca (25:23).

Ne spreglejte