Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 12. 2015,
13.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Miha Potočnik plavanje

Ponedeljek, 7. 12. 2015, 13.41

8 let

Potočnik: Od nekaterih tekmovalcev smo pričakovali še nekaj več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V Netanyi v Izraelu se je v nedeljo končalo 18. evropsko prvenstvo plavalcev v 25-metrskih bazenih. "Vsa deseterica plavalcev je pokazala solidno formo" je razkril trener Miha Potočnik.

Slovenija se vrača z eno medaljo, štirimi finali in 20 uvrstitvami do 16. mesta. Selektor Miha Potočnik kljub velikemu uspehu izpostavlja, da si je na prvenstvu želel še nekoliko boljše dosežke.

"Vseh deset plavalcev je pokazalo solidno formo. Damir Dugonjić je z ubranitvijo naslova na 50 metrov prsno in finalom na 100 metrov prsno dokazal, da je nesporno prvi plavalec v Sloveniji. Od nekaterih tekmovalcev pa smo pričakovali še nekaj več. Damir je predvsem na 100 metrov prsno malo zaostal za pričakovanji. Anja Klinar se je vso prvenstvo spopadala z zdravstvenimi težavami in po dveh povprečnih nastopih smo se odločili za odpoved na 400 metrov prosto. Vrhunsko formo je pokazala Tjaša Oder. Osmoljenec je bil tokrat Martin Bau, ki je pokazal dva odlična nastopa, dva državna rekorda, a osvojil dve deveti mesti. Zelo je nase opozorila tudi Nastja Govejšek, ki je štirikrat popravljala državni rekord," je po tekmi v Sveti deželi analiziral slovenski selektor.

Ta je dobil še eno potrditev, da je izbor reprezentance, ki je naravnan na možnost, da tekmovalec ob dobrem plavanju poseže po 16. mestu, pravi. "Mislim, da ni napačen. Morda bi si pot v Izrael zaslužil še kdo od mladih, ampak tudi zaradi starostne omejitve tukaj ni bilo najboljše mlade plavalke Janje Šegel. Vsi drugi so na tekmi dokazali, da spadajo v širši evropski vrh. A bolj bi bil vesel, če bi se o enakih izidih pogovarjali maja po prvenstvu v Londonu, ki bo ob državnem prvenstvu v Kranju zadnji mejnik za olimpijske igre v Riu."

Naslednji velik cilj reprezentance bo EP v Londonu

Potočnik ni skrival razočaranja nad slabim zdravstvenim stanjem Klinarjeve, ki je bila v vrhunski formi, a zaradi bolezni ostala brez možnosti, da pokaže vse, kar zmore. Na 100, predvsem pa na 200 metrov prsno si je želel boljši izid od Tjaše Vozel, pa tudi od svojega radovljiškega varovanca Roberta Žbogarja, ki je seriji dobrih nastopov za konec dodal povprečnega v paradni disciplini na 200 metrov delfin.

Mladi so v večini posegali po osebnih rekordih. Ob že omenjenih je na 200 metrov prosto presenetila Gaja Natlačen, prav za konec si je 16. mesto z osebnim rekordom na 200 metrov prsno priplavala tudi mladinka Ljubljane Tara Vovk. Blizu osebnim rekordom je bila tudi Špela Bohinc iz Triglava. Naslednji velik cilj reprezentance bo majsko evropsko prvenstvo v Londonu. "Večina od plavalcev, ki so nastopili tukaj, normo za London že ima. Nekaterim še manjka in ti bodo skušali obdržati dobro formo in normo lovili že konec tedna na močnem mitingu v Mariboru, teden dni pozneje je še tekma v Györu. A tudi če komu ne uspe, zanimivih mitingov za lovljenje norme za London, pa tudi za olimpijske igre v Riu de Janeiru, bo še veliko," še pravi vodja slovenskega trenerskega štaba.

Tudi v mednarodnem smislu je Potočnik pričakoval še nekoliko boljše dosežke. "Glavni akterji z izjemo Katinke Hoszu niso pokazali res vrhunske forme. Blizu je bil še Laszlo Cseh, a za vse najboljše je bilo prvenstvo le močnejša tekma na poti do olimpijskih iger. Mislim, da bo v Londonu popolnoma drugače."

Ne spreglejte