Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
22. 8. 2012,
10.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

kajak kanu Špela Ponomarenko Janić

Sreda, 22. 8. 2012, 10.23

7 let, 12 mesecev

Ponomarenko Janićeva misli vztrajati do naslednjih OI

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljša slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je zadnji konec tedna na Ptuju s tremi naslovi državne prvakinje končala letošnjo sezono.

Primorska kajakašica prave konkurence v slovenskem prostoru nima, saj je na Ptuju z veliko prednostjo premagovala svoje konkurentke in tako prišla do naslova državne prvakinje na 200, 500 in 1000 metrov. "Na žalost prave konkurence med članicami nimam, je pa zato zmeraj več mladih tekmovalk, še posebej je veliko konkurence med fanti. To je za razvoj kajaka pri nas zelo dobro, vendar ne moremo pričakovat, da bodo dekleta čez noč postala dobra v članski konkurenci. Sicer v naslednjih letih lahko pričakujemo zmeraj več tekmovalk," je sprva povedala Špela, ki je bila zadovoljna tudi z udeležbo na državnem prvenstvu.

Letošnja sezona najboljša do zdaj

Čeprav se 30-letni kajakašici olimpijski nastop ni najbolje posrečil, je bila s sezono kljub vsemu zelo zadovoljna. "Sezona je bila najboljša v zadnjih treh letih, morda tudi v moji športni karieri. Medalja na tekmi svetovnega pokala in na evropskem prvenstvu je bil zame velik uspeh, na olimpijskih igrah pa se ni izšlo po mojih željah. Polfinale na 500 metrov, kjer sem pričakovala največ, sem odveslala zelo slabo, tako da sem ostala brez želenega olimpijskega finala. Trije naslovi na državnem prvenstvu pa so bili nekako pričakovani, je povedala zadnja leta naša najboljša kajakašica, ki trenira pod vodstvom svojega moža Stjepana Janića.

Motiva za naprej je še dovolj

Najpomembnejša tekma, ki se zgodi na vsake štiri leta, se je dobitnici medalj iz evropskih in svetovnih prvenstev, posrečila najmanj. " Na žalost je bila olimpijska tekma odveslana najslabše v letošnji sezoni, ampak tak je šport in nisem še obupala. Veslala bom še naprej in sama sebi dokazala, da je bila to le ena slaba tekma," je še za konec povedala Špela, ki je s tem napovedala, da bo zagotovo trenirala še en olimpijski cikel. Kot pravi, bo veliko odvisno morebitnih poškodb, motivacije pa je še vsekakor dovolj za nove uspehe.

Ne spreglejte