SiolNET. Sportal Drugi športi
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Paraolimpijski junaki iz Ria končno doma

0,15

termometer

veselka pevec tirsek
Foto: Vid Ponikvar

Največ pozornosti je bila sinoči na Rudniku pričakovano deležna strelka Veselka Pevec, ki je na svojih prvih igrah prišla do zlate kolajne z zračno puško, srebro je v mešani konkurenci pripadlo Tiršku.

Več kot 500 navijačev je sinoči na Rudniku pozdravilo slovensko paraolimpijsko odpravo, ki se iz Ria de Janeira vrača z dvema medaljama.  Foto: Facebook/Slo Paralympic Shooting. Več kot 500 navijačev je sinoči na Rudniku pozdravilo slovensko paraolimpijsko odpravo, ki se iz Ria de Janeira vrača z dvema medaljama. Foto: Facebook/Slo Paralympic Shooting.

Za glasbeno dogajanje sta poskrbela Nina Pušlar in Zlatko.  Foto: Facebook/Slo Paralympic Shooting. Za glasbeno dogajanje sta poskrbela Nina Pušlar in Zlatko. Foto: Facebook/Slo Paralympic Shooting.

Svoj debi na igrah sta poleg Veselke doživela še Primož Jeralič in Sandi Novak, na sedmih igrah pa je nastopila legenda paraolimpizma Franc Pinter.

Slovenija je na igrah prišla do 21. in 22. medalje od leta 1992, skupaj pa so slovenski paraolimpijci zbrali od leta 1972 49 odličij.

Maratonec Sandi Novak je na svojih prvih paraolimpijskih igrah osvojil odlično osmo mesto. Maratonec Sandi Novak je na svojih prvih paraolimpijskih igrah osvojil odlično osmo mesto. Foto: Vid Ponikvar

Slovenski paraolimpijci v Riu:

Prav dobitnik prve kolajne Jože Okoren (leta 1972 je bil bronast v metu diska) je uvodoma pozdravil vse zbrane, naši ekipi pa je čestital za izvrstne nastope.

Zahvalil se je tudi medijem, ki so pospremili slovenske nastope. Navdušenje nad nastopi naše odprave je izrazil Boro Štrumbelj, generalni direktor direktorata za šport na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Zbranim je prenesel pozdrave in čestitke ministrice Maje Makovec Brenčič. Dobrim željam in čestitkam se je pridružil tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec. Zbrane je pozdravil in nagovoril tudi predstavnik podjetja Lidl Slovenija, direktor splošnih služb, Martin Kokol.

Tudi Primož Jeralič je prvič nastopil na paraolimpijskih igrah. Tudi Primož Jeralič je prvič nastopil na paraolimpijskih igrah.

"Vesel in počaščen sem. V Riu sem navijal za naše, upal sem. Dvakrat smo prišli do medalje. Prvo in drugo mesto je v Riu zelo odmevalo, o nas so pisali in govorili. Prezadovoljni smo. Na tem mestu iskrene čestitke trenerki Poloni Sladič," pa je dejal predsednik Zveze za šport invalidov Paraolimpijski komite Damijan Lazar.

Pevčeva želi samo uživati

"Pot je bila dolga in naporna. Več kot 24 ur smo bili na poti. A z medaljo okoli vratu je bilo vse lažje. Dejansko z medaljo ni nič težko. Hvala pa na tem mestu vsem, ki ste se zbrali na Rudniku," je dejala Pevčeva, ki je pristavila, da o igrah v Tokiu leta 2020 niti ne razmišlja. "Zdaj sem tu med vami, želim le uživati!"

Strelec Franček Gorazd Tiršek - Nani je postal paraolimpijski prvak v streljanju z zračno puško stoje. Strelec Franček Gorazd Tiršek - Nani je postal paraolimpijski prvak v streljanju z zračno puško stoje. Foto: Vid Ponikvar

"Ko sem prišel z ekipo na sprejem, sem bil utrujen. Zdaj pa, ko vidim to navdušenje in veselje, me je ta utrujenost kar minila. Vesel sem, ker so nam pripravili tak sprejem," je bil zbrane množice vesel Nani Tiršek. Za izjemno atmosfero sta poskrbela tudi Nina Pušlar in Zlatko.

Kje vse lahko pričakate junake iz Ria?

Od četrtka do sobote pa bodo potekali sprejemi za naše paraolimpijce po Sloveniji. Jutri po 18. uri bo veselo v Gornjem Gradu, kjer bodo pozdravili Nanija Tirška, v petek bodo vse poti vodile v Dobrepolje, kjer bo od 18. ure naprej veselo zavoljo zlate Veselke, v soboto dopoldan pa bodo v Naklem slavnostno pozdravili Darka Đurića in Sandija Novaka.
 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 46
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin