Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 8. 2014,
8.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sara Isaković Radovljica plavanje slovo

Četrtek, 14. 8. 2014, 8.55

8 let

Olimpijska podprvakinja se poslavlja z odločnimi besedami in brez solza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Plavalka Sara Isaković, ki je leta 2008 v Pekingu Sloveniji priborila za zdaj edino olimpijsko medaljo v plavanju, je z novinarsko konferenco v Radovljici tudi uradno zapečatila svojo športno kariero.

26-letna Sara Isaković je letos plavanju želela ponuditi še eno priložnost, a so jo hudi napori na višinskih pripravah postavili pred dejstvo, da zahtevna služba in gojenje vrhunskega športa enostavno nista združljiva v tej meri, da bi lahko prinašala rezultate tudi na vrhunskem nivoju.

Odločitve o sklenitvi športne poti ne obžaluje in se optimistično podaja na novo karierno pot. 25. avgusta se bo pridružila družini, ki že nekaj let živi v Dubaju – Isakovićeva je tam preživela tudi svoja otroška leta - , in nadaljevala s študijem. Simpatična mladenka se je namreč tudi na akademskem področju odlično znašla. Najprej je briljirala mednarodnem oddelku Gimnazije Bežigrad, kjer je dijaška leta kronala z nazivom zlata maturantka, nato je z odliko izpeljala tudi petletni študij na kalifornijski univerzi Berkeley, kjer je končala študij športne psihologije.

Na novinarski konferenci je javno opozorila tudi na problem izplačevanja nagrad s strani Plavalne zveze Slovenije, ki ji žer šest let dolguje zadnjo tretjino olimpijske nagrade od skupne vsote 30 tisoč evrov in razkrila svoje prihodnje načrte.

Na poslovilni konferenci članice plavalnega kluba Gorenjska banka Radovljica je spregovoril tudi Miha Potočnik, dolgoletni trener naše najtrofejnejše plavalke, ki je prav gotovo eden bolj zaslužnih za srebrno olimpijsko medaljo v disciplini 200 metrov prosto, ki jo je takrat komaj 20-letna plavalka priplavala 13. avgusta 2008 na olimpijskih igrah v Pekingu, in selektor slovenske plavalne reprezentance, ki se v prihodnjih dneh odpravlja na evropsko prvenstvo v Berlin.

Več sledi ...

Ne spreglejte