Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 11. 2023,
18.16

Osveženo pred

4 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Pariz 2024 Luka Berdajs Primož Šenica Pavletič Anže Ferš Eržen Peter John Stevens Sašo Boškan Rotterdam plavanje

Četrtek, 30. 11. 2023, 18.16

4 mesece, 4 tedne

Plavanje, Rotterdam, mednarodni miting

Nov rekord Saša Boškana, zdaj je blizu tudi uvrstitvi na OI v Parizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Sašo Boškan | Sašo Boškan je postal prvi Slovenec, ki je 200 m prosto preplaval v manj kot 1:48 minute.  | Foto www.alesfevzer.com

Sašo Boškan je postal prvi Slovenec, ki je 200 m prosto preplaval v manj kot 1:48 minute.

Foto: www.alesfevzer.com

Plavalec kranjskega Triglava Sašo Boškan je danes na močnem mednarodnem mitingu v Rotterdamu z dosežkom 1:47,62 postal prvi Slovenec, ki je 200 m prosto preplaval v manj kot 1:48 minute. Lasten lani na evropskem prvenstvu v Rimu dosežen slovenski rekord je popravil kar 46 stotink sekunde in zasedel tretje mesto.

Najhitrejši na tekmi na 200 m prosto je bil olimpijski prvak Britanec Thomas Dean (1:47,50), ki je bil v finišu za vsega stotinko sekunde hitrejši od Španca Cesarja Castra Valleja.

Z rekordom se je Boškan močno približal tudi nastopu na olimpijskih igrah v Parizu, kjer bo Sloveniji v moški konkurenci bržkone na voljo le eno mesto. Trenutno so ob Boškanu najresnejši kandidati zanj Anže Ferš Eržen, Primož Šenica Pavletič in Peter John Stevens.

Olimpijske igre so vse bližje

"S trenerjem sva rekord načrtovala in pričakovala. Da pa sem ga popravil za pol sekunde, je seveda veliko. Lepo delava in čas je, da razmišljam tudi o še boljšem izidu in olimpijske igre so vse bližje. Seveda pa sem zelo vesel. Do konca sem se odkrito boril z olimpijskim prvakom," je po tekmi za STA povedal plavalec, ki ga decembra čaka še državno prvenstvo v Kopru nato pa priprave na februarsko SP v Dohi, kjer bodo cilji še višji.

"Super izid, pa čeprav je bilo v finalu še kar precej napak. Tega sem po svoje vesel, saj so rezerve še velike in del tega se da hitro odpraviti. Bo pa treba seveda še delati, a danes je čas za veselje in zadovoljstvo," pa je dopolnil trener Luka Berdajs.

Šenica Pavletič popravil osebni rekord

Tudi Primož Šenica Pavletič je izboljšal osebni rekord. | Foto: www.alesfevzer.com Tudi Primož Šenica Pavletič je izboljšal osebni rekord. Foto: www.alesfevzer.com Na mitingu v Rotterdamu nastopa tudi Šenica Pavletič. Danes je na 200 m hrbtno z 1:59,18 osebni rekord popravil za skoraj pol sekunde in zasedel peto mesto. Z 1;56,94 je prepričljivo slavil Britanec Luke Greenbank.

"Zelo sem vesel. Še posebej, ker se po višinskih pripravah nisem dobro počutil in sem doma na treningih nato že dvomil v ta dosežek, ki sem si ga želel. A to sem skušal odmisliti in uspelo mi je. Že tukaj je nato na treningih šlo spet bolje, danes pa nato ta rekord," pa je povedal Šenica Pavletič, ki ima v nadaljevanju enak program kot Boškan.

Ferš Eržen je prav danes začel nastopati na odprtem prvenstvu ZDA v Greensboroju, kjer je v kvalifikacijah 200 m mešano zmogel v 2:01,86 minute in zasedel 10. mesto. V Severni Karolini bi morala nastopiti tudi dolgoletna reprezentantka Tjaša Pintar, ki pa je v zadnjem trenutku zaradi bolezni udeležbo na tekmi odpovedala.

Preberite še:

Janja Šegel
Sportal Plavalci zbolevajo, a še verjamejo v kolajne
Ne spreglejte