Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 12. 2021,
4.00

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,50

5

Natisni članek

Tyron Woodley Jake Paul MMA boks

Ponedeljek, 20. 12. 2021, 4.00

2 leti, 3 mesece

Jake Paul proti Tyronu Woodleyju II

Nokavt leta? Youtuber uspaval nekdanjega prvaka UFC.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,50

5

V Tampi na Floridi sta se v nedeljo zgodaj zjutraj po slovenskem času v boksarskem ringu še drugič pomerila ameriški youtuber Jake Paul in upokojeni nekdanji prvak mešanih borilnih veščin Tyron Woodley. Tudi ta spopad se je končal z zmago 15 let mlajšega borca, ki je zaslovel z objavljanjem videov na omrežju YouTube, a tokrat je 39-letnega Woodleyja spektakularno nokavtiral.

26-letni Jake Paul in njegov starejši brat Logan sta zaslovela s priljubljenim kanalom na omrežju YouTube, v zadnjem času pa sta se lotila borilnih športov in na boksarske dvoboje vabita raznorazne nasprotnike, večinoma znane ljudi, ki z boksom in borilnimi veščinami nimajo nič skupnega, ali pa nekdanje borce, ki so že dolgo iz pogona.

Tako se je Logan v ringu pomeril na primer z raperjem KSI-jem in izgubil, pa nato na ekshibicijski dvoboj izzval še upokojenega superšampiona Floyda Mayweatherja jr., ki se je končal brez zmagovalca, njegov mlajši brat Jake pa je še bolj zavzet. V nedeljo zjutraj je odboksal že svoj peti dvoboj in zabeležil še peto zmago, Američana Tyrona Woodleyja je ustavil z nokavtom v šesti rundi.

Z edinim dobrim udarcem v celotnem dvoboju je poskrbel za nokavt. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Z edinim dobrim udarcem v celotnem dvoboju je poskrbel za nokavt. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Nokavt leta?

Z Woodleyjem, nekdanjim prvakom velterske kategorije v organizaciji UFC, se je Jake Paul pomeril že konec letošnjega avgusta in v Las Vegasu slavil po večinski sodniški določitvi. Tokrat ga je uspaval s spektakularnim nokavtom, ki so ga njegovi podporniki – in teh ni malo, njegov kanal na YouTubu ima več kot 20 milijonov naročnikov, njegovi videi pa več kot sedem milijard ogledov – že označili za nokavt leta.

Poznavalci boksa ob tem zavijajo z očmi, Woodley, čeprav svoj čas odličen borec mešanih borilnih veščin, je namreč zadnja leta le še bleda senca šampiona velterske kategorije iz obdobja med letoma 2016 in 2018, za nameček veliko starejši, pa tudi lažji in manjši od Paula. Tudi po boksarski tehniki ni nikoli slovel, zato Paulov dosežek med poznavalci nima večje teže.

V eni od predborb sta obračunala še nekdanji košarkar Deron Williams in nekdanji nogometaš iz lige NFL Frank Gore, tudi tu je bilo boksa bolj malo.

Kdaj resen dvoboj?

Pred Woodleyjem je Paul premagal britanskega youtuberja AnEsonGiba, pa nato nekdanjega košarkarja lige NBA Nata Robinsona, aprila letos pa še nekdanjega MMA-jevca Bena Askrena. Vsekakor ni brez talenta, a za zdaj tega še ni pokazal v regularnih razmerah, proti pravemu, aktivnemu boksarju v isti težnostni kategoriji.

Dvoboj z Woodleyjem je bil do nokavta obupen, Paul se je hitro upehal, manjši Woodley mu je po nesreči s komolcem odprl rano na čelu, se enkrat celo spozabil in ga po MMA-jevsko vrgel po tleh, v šesti rundi pa naletel na močan in poguben udarec.

Woodley se je spozabil. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Woodley se je spozabil. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Pomeriti bi se moral s Furyjem

Paul bi se moral pomeriti z britanskim profesionalnim boksarjem Tommyjem Furyjem (7 zmag – 0 porazov), mlajšim polbratom slovitega Tysona Furyja, svetovnega prvaka težke kategorije organizacije WBC, a se je Tommy poškodoval v pripravah na spopad. Zdaj Paul na krilih brutalnega nokavta spet izziva vse po vrsti, še posebej rad omenja Irca Conorja McGregorja in Nata Diaza, zagrizena borca, ki sta se v UFC pomerila dvakrat.

Oba sta veliko lažja in manjša od Paula (ta se je v nedeljo boril v kategoriji cruiser, ta pa je tik pod spodnjo mejo težke kategorije) in obeh že dolgo ni bilo v ringu. Sta pa oba glasna na družbenih omrežjih. In prav to je tisto, kar Jake Paul obvlada najbolj, t. i. trash talk. Z bratom Loganom sta nedvomno tudi uspešna poslovneža, zgradila sta znamko, ki je posebej priljubljena med "omreženo" generacijo, mladino, ki domala živi na družbenih omrežjih in misli, da sta njihova ljubljenca najboljša boksarja na planetu.

Veteran je takole končal spopad. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Veteran je takole končal spopad. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Najbolj gledana in najbolj dobičkonosna boksarska predstava ta čas

O zgodovini tega športa vojska ljubiteljev bratov Paul seveda nima pojma, res pa je tudi, da je z izjemo največjih dvobojev težke kategorije (Fury – Wilder in Joshua – Usyk) prav cirkus podjetnih in nadležnih bratov iz Clevelanda najbolj gledana in najbolj dobičkonosna boksarska predstava ta čas. To gre marsikateremu pravemu borcu močno v nos, obenem pa denar nikomur ne smrdi, zato je kandidatov za spopad z youtuberjema dolg, tudi ameriška šampionka srednje kategorije, naslednja tekmica naše Eme Kozin, Clareesa Shields se je ponudila, da Jaku ali Loganu odčita boksarsko lekcijo.

Za zdaj brata Paul tekmece izbirata premeteno in skrbita za spektakel, čeprav ljubitelji borilnih veščin od tega nimajo kaj veliko. Ti komaj čakajo, da v ringu dobita lekcijo, in za ogled podpovprečnega boksa plačujejo premijske zneske.

Preberite še:

Sportal Slovenska šampionka: Pričakujem, da bo Claressa Shields zagotovo kaj glasna, seveda
Ema Kozin
Sportal Trener slovenske boksarke: Če Ema zdrži moje udarce, verjemite, da bo tudi Claressine
Amanda Nunes
Sportal Orjaško presenečenje v UFC: Venezuelska lisica šokirala prvakinjo
Sportal Trener obračunal s svojo partnerko in varovanko
Paige VanZant
Sportal Znana športnica dviguje veliko prahu #video
Sportal Poljaki izzvali ogorčenje z bizarnimi borbami mešanih spolov, "blestel" je tudi poljski Ken
Connor McGregor
Sportal Kaj se dogaja z divjim Ircem? "Potrebuje psihiatrično pomoč."
Tyson Fury
Sportal Zgodba svetovnega prvaka: Pri 14 letih je z enim udarcem očetu zlomil rebro
Sportal Tragedija: zaradi nokavta je na koncu umrl
Ne spreglejte