Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 11. 2015,
18.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Kim Pletikos jadranje

Sreda, 25. 11. 2015, 18.34

7 let, 12 mesecev

"Nisem dovolj hitra, da bi se lahko iz ozadja skozi regato prebila naprej"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenska jadralka Kim Pletikos je predzadnji dan svetovnega prvenstva razreda laser radial v Omanu zasedla 23. in 39. mesto v srebrni skupini in je skupno na 79. mestu.

"Na to prvenstvo sem prišla s ciljem uvrstiti se v zlato skupino. Pripravljala sem se celotno poletje v Italiji in na Hrvaškem," je o svojih ciljih pred prvenstvom povedala Kim Pletikos in povzela dogajanje na regatnem polju v preteklih dneh: "Razmere za trening so tukaj odlične, za regato pa ne tako zelo, saj je veter zelo spremenljiv. Pričakovali smo šibek veter, v katerem sem precej hitra. Moja težava v članski konkurenci so bili do zdaj štarti, saj je ta med 50 barkami v članski konkurenci precej drugačen kot v mladinski. Do zdaj so bili vsi moji štarti dobri, tako da sem glede tega zadovoljna."

Kazen je vse skupaj otežila

Možnost za uvrstitev v zlato skupino si je otežila s tem, ko je v prvi regati na štartu dobila kazen in končala med zadnjimi. "V tako spremenljivih pogojih tudi nisem dovolj hitra, da bi se tako kot najboljše lahko iz ozadja skozi regato prebila naprej in imela tako konstantna mesta. Na koncu sem tako v srebrni skupini. Čakata nas še konec prvenstva, vetrovni pogoji pa bodo podobni kot do zdaj. Prihodnje dni bom poskušala čim bolj izkoristiti za dober trening. Mislim, da mi manjka predvsem udeležb na regatah, da bi se lahko v nekaterih situacijah med regato odločila pravilno. Decembra bom nadaljevala s treningi doma, januarja pa bom predvidoma trenirala na Kanarskih otokih, saj nas tam čaka evropsko prvenstvo," je še povedala Pletikosova.

V boju za naslov svetovne prvakinje pred četrtkovim zaključkom prvenstva ni še nič odločeno, saj so jadralke zelo blizu skupaj. Vodstvo je prevzela Belgijka Evi Van Acker z istim številom točk, kot jih ima Danka Anne-Marie Rindom na drugem mestu, tretja pa je Nizozemka Marit Bouwmeester s štirimi točkami zaostanka.

Ne spreglejte