Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2024,
14.40

Osveženo pred

3 tedne, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Sara Tokić Deni Kožul Namizni tenis

Petek, 5. 4. 2024, 14.40

3 tedne, 3 dni

Namiznoteniški turnir WTT feeder, Varaždin

Japonska ovira previsoka za Denija Kožula

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Deni Kožul | Deni Kožul, ki je v prvem krogu s 3:0 premagal 57. igralca sveta, Kubanca Andyja Pereiro, je v drugem krogu izgubil z Japoncem. | Foto Grega Valančič/Sportida

Deni Kožul, ki je v prvem krogu s 3:0 premagal 57. igralca sveta, Kubanca Andyja Pereiro, je v drugem krogu izgubil z Japoncem.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Drugi dan namiznoteniškega turnirja WTT feeder v Varaždinu je prinesel slovo še zadnjega slovenskega igralca. Deni Kožul, ki je v prvem krogu s 3:0 premagal 57. igralca sveta, Kubanca Andyja Pereiro, je ostal praznih rok. Boljši od slovenskega državnega prvaka je bil 23-letni Japonec Yuta Tanaka, ki je zmagal s 3:1 v nizih.

Deni Kožul
Sportal Slovenski prvak Kožul preskočil prvo oviro na Hrvaškem

Japonec je v uvodnem nizu tri leta starejšemu Logatčanu prepustil le dve točki. Slab začetek ni zaustavil Denija Kožula, ki je v drugem nizu do odločilne prednosti prišel po izenačenju na peti točki, ko je nasprotniku pobegnil na 8:5, priigral pa si je tudi štiri zaključne žogice za izenačenje v nizih. Tri je Yuta Tanaka ubranil, ne pa tudi četrte.

V izenačenem tretjem nizu je prvi do dveh točk prednosti prišel Kožul, ki je povedel s 4:2, vendar je Japonec že na četrti točki izid izenačil, nato pa sta se nasprotnika do osme točke menjavala v vodstvu. Ko je Kožul kot prvi prišel do dveh zaporednih točk, se mu je že nasmihalo vodstvo z 2:1 v nizih, toda trenutek nezbranosti je bil dovolj, da je bil Tanaka tisti, ki je povedel z 2:1.

V tretjem nizu je bil večinoma v vodstvu japonski igralec, ki je prišel do treh zaključnih žogic za končno zmago. Vse tri je Kožul ubranil, vendar se je s četrto zaključno žogico zmagovalec lanskega feeder turnirja v Düsseldorfu uvrstil v osmino finala.

Slovo Tokićeve

V prvem krogu glavnega turnirja je izpadla Sara Tokić, ki jo je premagala Japonka Asuka Sasao, prav tako pa sta Sara Tokić in Ana Tofant v prvem krogu glavnega turnirja izpadli proti francoski dvojici Stephanie Loeuillete in Oceane Guisnel.

V prvem krogu glavnega turnirja je izpadla Sara Tokić, ki jo je premagala Japonka Asuka Sasao, prav tako pa sta Sara Tokić in Ana Tofant v prvem krogu. | Foto: Katja Kodba/STA V prvem krogu glavnega turnirja je izpadla Sara Tokić, ki jo je premagala Japonka Asuka Sasao, prav tako pa sta Sara Tokić in Ana Tofant v prvem krogu. Foto: Katja Kodba/STA

V drugem krogu kvalifikacij sta tekmovanje končala Peter Hribar in Aljaž Godec, v prvem pa Brin Vovk Petrovski, v ženski konkurenci je nastop na glavnem turnirju Ani Tofant preprečila Japonka Sakura Yokoi, v prvem krogu pa sta izpadli Katarina Stražar in Lara Opeka. Prav tako je v prvem krogu kvalifikacij izpadla moška dvojica Hribar in Kožul ter mešana dvojica Stražar in Godec.

Darko Jorgić
Sportal Jorgić junak ob osvojitvi prestižne evropske krone
Darko Jorgić
Sportal Jorgić prispeval odločilno točko za nov finale lige prvakov!
Ne spreglejte