Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 7. 2018,
21.20

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Anja Klinar plavanje

Sobota, 14. 7. 2018, 21.20

5 let, 9 mesecev

Plavalni miting v Radovljici (1. dan)

Največ mednarodnih točk si je priplavala Klinarjeva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Anja Klinar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Dolgoletna slovenska reprezentantka Anja Klinar je uvodni dan plavalnega mitinga v Radovljici z izidom 2:02,48 na 200 m prosto poskrbela za najboljši dosežek po mednarodnih točkah. Brez težav je ugnala klubsko kolegico Tjašo Pintar, ki se je pred dnevi vrnila v Slovenijo s študija v ZDA. Klinarjeva je takoj nato nastopila še na 100 m delfin, kjer pa jo je za vsega šest stotink sekunde ugnala Madžarka Dominika Varga. Ta je na koncu dneva slavila še na 50 m prosto, kjer je tesno ugnala Pintarjevo.

"Zelo sem zadovoljna z zmago na 200 m prosto in nato drugim mestom na 100 m delfin. V delfinu je bilo zelo naporno, saj sta bili disciplini na sporedu druga za drugo. Morda sem pričakovala na 200 m prosto še nekaj boljši izid, res pa je, da sem se po sredozemskih igrah vrnila nazaj v trening in zato so izidi zelo solidni," je po tekmi povedala štirikratna olimpijka Anja Klinar ter še enkrat potrdila, da bo izpustila avgustovsko evropsko prvenstvo v Glasgowu.

Andrej Govorov
Sportal Tako hitro kot Ukrajinec ni plaval še nihče, med Slovenci najvišje Klinarjeva

Klinarjeva bo prekinila dolg niz

Anja Klinar letos ne bo nastopila na evropskem prvenstvu. | Foto: Vid Ponikvar Anja Klinar letos ne bo nastopila na evropskem prvenstvu. Foto: Vid Ponikvar Gre za prvo sezono 30-letne Jeseničanke po letu 2003, ko je ne bo na velikem tekmovanju zaradi slabše pripravljenosti. Zanimivo je, da je bilo leta 2003 mladinsko prvenstvo prav v Glasgowu, Klinarjeva pa je tam osvojila zlati kolajni na 200 in 400 m mešano z dosežki za finale tudi v članski konkurenci. To je potrdila leto kasneje, ko je na evropskem prvenstvu v Madridu osvojila tudi prvo člansko evropsko kolajno. "Še vedno bi se v Glasgowu lahko uvrstila v polfinale, kar pa po vseh teh letih zame ni izziv."

Tjaša Pintar je nastopila kar trikrat. Bila je tudi četrta na 50 m prsno. "Nisem še povsem prava. Pozna se dolga pot iz ZDA in časovna razlika, na katero se še nisem navadila," je dejala 21-letna Gorenjka, ki študira na univerzi Tennessee.

Slavljenka Vozlova po rekord na Škotsko

Tjaša Vozel je dopolnila 24 let. | Foto: Vid Ponikvar Tjaša Vozel je dopolnila 24 let. Foto: Vid Ponikvar Tjaša Vozel, ena od potnic za EP, ki je prav danes praznovala 24. rojstni dan, je zmagala na 200 m prsno, kjer je na zadnji dolžini premagala Estonko Marijo Romanjuk, ki je slavila na 50 m prsno. V tej disciplini je bila Vozlova, slovenska rekorderka, peta. "Letos mi na 50-metrski razdalji ne gre najbolje. Normo za EP sem izpolnila na 200 m prsno in v Glasgowu si v tej disciplini želim osebni rekord," je povedala slavljenka.

Na tekmi se je predstavila tudi triglavanka Tina Čelik, prejšnji teden v Helsinkih na mladinskem evropskem prvenstvu bronasta na 50 m prsno, ki pa je nastopila na 100 m hrbtno in 200 m prosto, kjer v konkurenci tekmovalcev iz 13 držav ni pričakovala boja za stopničke.

"Glede na to, da to niso moje discipline, sem zadovoljna. Res pa je, da sem še utrujena od mladinskega prvenstva in zato so dosežki v redu," je dejala tekmovalka, ki je na mladinskih prvenstvih osvojila kar štiri kolajne, in se z mislimi še enkrat vrnila na Finsko: "Spomini na tekmo bodo ostali zelo lepi. Na tekmi sem uživala. Zdaj grem v Glasgow po izkušnje za naslednjo sezono, ko ne bom več nastopala v mladinski konkurenci."

V Radovljici so se spomnili na slovensko plavalno junakinjo Saro Isaković. | Foto: Ana Kovač V Radovljici so se spomnili na slovensko plavalno junakinjo Saro Isaković. Foto: Ana Kovač

Odprtje tekmovanja je bilo v znamenju Sare Isaković, saj so so se v domačem klubu spomnili 85. obletnice organizirane vadbe plavanja in 10. obletnice olimpijske kolajne Isakovićeve iz Pekinga 2008, kjer je osvojila srebro na 200 m prosto.

Ne spreglejte