Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 9. 2023,
18.15

Osveženo pred

7 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Jošt Zakrajšek Mia Medved sprint na mirnih vodah kajak

Petek, 1. 9. 2023, 18.15

7 mesecev, 4 tedne

svetovni pokal v sprintu na mirnih vodahS

Na olimpijski generalki Mia Medved osma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Mia Medved | Mia Medved | Foto Nina Jelenc

Mia Medved

Foto: Nina Jelenc

V Parizu se je zaključil svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. Slovenska ekipa je dosegla nekaj solidnih rezultatov. Mia Medved je bila med kajakašicami na 500 metrov osma, Jošt Zakrajšek je bil na 1.000 metrov 12., Matevž Manfreda in Anže Pikon pa sta bila 13. med kajakaškimi dvojci na 500 metrov.

Na generalki za olimpijske igre na prizorišču, kjer bo čez eno leto potekala največja športna prireditev, je kajakašica Mia Medved na olimpijski 500-metrski razdalji prišla do nastopa v finalu A. V četrti polfinalni skupini je bila druga, pred njo se je uvrstila le Nizozemka Selma Konijn, kar je Primorki prineslo napredovanje. V odločilnem nastopu tega tedna v Franciji je nato v močni konkurenci zasedla osmo mesto. Zmage se je veselila Novozelandka Aimee Fisher, svetovna prvakinja na 500-metrski razdalji iz leta 2021.

V polfinalu kajakašev na 1.000 metrov se je za uvrstitev v finale pomeril Jošt Zakrajšek, ki je v svoji skupini v cilj prišel kot šesti, kar je pomenilo napredovanje v finale B. V zadnjem nastopu v Parizu je ciljno linijo preveslal kot četrti, kar je pomenilo končno 12. mesto. V finalu A je nastopilo osem tekmovalcev, saj so na tokratnem svetovnem pokalu in generalki za OI veljala enaka pravila kot bodo v uporabi na olimpijskih igrah. V finalu A sta za dvojno madžarsko zmagoslavje poskrbela Balint Kopasz in Adam Varga.

Že v petek dopoldne sta še enkrat več v letošnjem letu dobro nastopila Anže Pikon in Matevž Manfreda. Mladi kajakaški dvojec je na 500 metrov v polfinalu zasedel peto mesto in se tako uvrstil v finale B. Boj za kolajne so si priborile najhitrejše tri posadke polfinalne skupine. V malem finalu sta v cilj priveslala kot peta, kar pomeni, da bosta tekmo svetovnega pokala zapustila s končnim 13. rezultatom. Zmago v finalu A sta si priborila Nemca Max Rendschmidt in Jacob Schopf.

Ne spreglejte