Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2019,
9.48

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Peter John Stevens Neža Klančar Anja Klinar Gorazd Podržavnik

Četrtek, 13. 6. 2019, 9.48

4 leta, 10 mesecev

Na "državcu" v Kranju bodo znana imena reprezentance za plavalno SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Peter John Stevens | Peter John Stevens že ima normo za svetovno prvenstvo v Južni Koreji. | Foto Vid Ponikvar

Peter John Stevens že ima normo za svetovno prvenstvo v Južni Koreji.

Foto: Vid Ponikvar

Plavalce čaka vrh sezone julija na SP v Južni Koreji. Med Slovenci imajo normo trenutno zagotovljeno Ravenčanka Tjaša Oder, Neža Klančar iz ljubljanske Olimpije in Peter John Stevens iz kranjskega Triglava ter radovljiška daljinska plavalka Špela Perše. Ekipa se bo dokončno oblikovala ta konec tedna na absolutnem državnem prvenstvu v Kranju.

"Upam, da se bo ekipa povečala. Katja Fain in Janja Šegel sta se zelo dobro posvečali višinskim pripravam v Franciji, pogoje smo imeli odlične in zato sem optimističen. A kandidatov za SP je več, vse pa bo pokazala tekma. Nedvomno je, glede na vse dosežke, med njimi tudi Anja Klinar, pa tudi druga radovljiška olimpijka Tjaša Pintar," pravi selektor Gorazd Podržavnik, ki bi zelo pozdravil tudi, če bi ga presenetil še kdo od preostalih nekdanjih reprezentantov.

Podržavnik obenem še vedno upa na dobro predstavo vseh naštetih, da bi lahko uresničil enega od svojih selektorskih ciljev. "Želja je še vedno štafeta, če bi plavalke seveda dobro odplavale konec tedna v Kranju. Po imenih je štafeta s Klinarjevo, Šeglovo, Klančarjevo in Fainovo močna. V Južni Koreji smo lahko zraven, tam pa se bodo delile vozovnice za olimpijske igre 2020 v Tokiu. S tega vidika bo pomembno tudi državno prvenstvo, saj bo tukaj za vse že moč doseči tudi normo za igre."

Gorazd Podržavnik | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Na tekmi bosta manjkali Neža Klančar, ki je trenutno osredotočena na opravljanje mature, in Špela Perše, ki jo konec tedna čaka tekma v daljinskem plavanju na Blatnem jezeru na Madžarskem. Med preostalimi imeni ne gre spregledati dolgoletnega reprezentanta Martina Baua, ki se sicer posveča triatlonu, a bo na dolgih razdaljah v kravlu še vedno konkurenčen najboljšim, pa dolgoletne reprezentantke Zvezde Tjaše Vozel. Moška konkurenca je zaradi mature, ki jo letos opravlja nadarjena generacija plavalcev, malce okrnjena.

"Mislim, da smo poskrbeli za zelo ustrezno konkurenco. Ob najboljših Slovencih se bodo predstavili Srbi, Hrvati, močna nemška ekipa ter še nekaj najboljših iz soseščine. Ob tem je nekatere plavalce s sabo iz ZDA pripeljal tudi Peter Johns Stevens in poskrbel, da bo v nekaterih disciplinah še bolj napeto. Izstopa predvsem Američanka Erika Brown," pa je o udeležbi povedal Roni Pikec iz kranjskega Triglava, ki bo gostitelj tekmovanja.

Kvalifikacije se bodo od petka do nedelje začele ob 9. uri, finali pa ob 17. uri.

Ne spreglejte