Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 5. 2013,
18.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bruno Najdič

Sreda, 8. 5. 2013, 18.42

8 let

Mladinke odletele v Rusijo: Cilj jasen, uvrstitev na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska mladinska reprezentanca, ki je na lanskem EP v Turčiji osvojila odlično sedmo mesto, je pred novo pomembno preizkušnjo, kvalifikacijami za nastop na svetovnem prvenstvu.

Izbranke selektorja Bruna Najdiča od četrtka do sobote v Ramenskoeju, ki je približno 45 km oddaljen od Moskve, čaka vse prej kot lahko delo, kajti v skupini D bodo njihove nasprotnice odbojkarice Rusije, Poljske in Romunije. Ker na svetovno prvenstvo vodi le prvo mesto, bo še toliko težje priti do želenega cilja, kajti Rusinje so bile na lanskem EP v Turčiji četrte, Poljakinje šeste, Romunke pa so bile na neuradnem štirinajstem mestu, saj se jim ni uspelo uvrstiti med dvanajst najboljših reprezentanc.

S torkovo še četrto pripravljalno tekmo, tokrat proti ameriški univerzi Duke, so slovenske mladinke v mariborskem Draš centru končale s kratkimi, zato pa toliko bolj intenzivnimi pripravami. Časa na njih ni bilo veliko, vsega šest dni, v tem času so najboljše slovenske mladinke igrale štiri tekme, in kot rečeno, vse štiri dobile, vmes pa so nekatere igralke odšle tudi domov, saj so imele maturo. Po včerajšnji tekmi z Američankami je Najdič tudi določil, katerih dvanajst igralk je, nekaj po enajsti uri, odpotovalo v Rusijo. Doma sta ostali organizatorka igre Zala Kranjc in prosta igralka Ana Sešel, že prej pa sta se nastopu v reprezentanci odpovedali Ela Pintar in Dijana Lucas.

"Verjamem, da so dekleta dobro pripravljene in da so v Rusiji sposobne igrati dobro odbojko. Težko je sicer reči, kakšne posledice je na njih pustilo naporno prvenstvo, saj je večina še do pred kratkim igrala v državnem prvenstvu. Nekatere od njih so se borile za naslov državnih prvakinj, druge za tretje mesto v državnem prvenstvu, tretje za obstanek oziroma uvrstitev v prvo člansko ligo, zato je vprašanje, koliko je še v njih potrebne svežine. Toda glede nato, da jih dobro poznam in da so, čeprav gre za mlade igralke, v svoji karieri prestale že veliko težkih stvari, stavim na njihovo kakovost, odločenost in borbenost. Do zdaj so vedno znale iz sebe iztisniti zadnje atome moči in verjamem, da bo tako tudi tokrat. Če se nam te določene stvari nekako poklopijo, lahko igramo dobro, kaj pa bo to pomenilo na koncu, bo odvisno tudi od konkurence," je pred odhodom v Rusijo povedal Najdič, ki se zaveda, da je pred njegovim izbrankami zahtevna naloga in da v tej skupini ni slabe ekipe. Že v prvem krogu se bodo slovenske mladinke pomerile s Poljakinjami, v petek jih čaka obračun z Romunkami, v soboto pa jih čaka še tekma z Rusijo.

"Ko greš na takšen turnir, na katerem le prvo mesto nekaj prinaša, to pa je uvrstitev na svetovno prvenstvo, mora biti tvoj cilj jasen, kajti če si drugi, je isto, kot da si četrti. Da pa prideš do tega cilja, moraš na igrišču prikazati dobro odbojko in mislim, da jo je ta ekipa sposobna prikazati," še odločno dodaja selektor.

Ne spreglejte