Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 11. 2013,
18.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mina Markovič športno plezanje

Ponedeljek, 18. 11. 2013, 18.26

8 let

Mina Markovič: Zdravljica poplačilo za izvrstno sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najuspešnejša slovenska športna plezalka Mina Markovič je sezono v Kranju sklenila tako, kot jo je začela, s stopničkami.

Mina Markovič je v Kranju osvojila tretje mesto ter še sedmič na osmih tekmah v sezoni stopila na zmagovalni oder. Po dveh skupnih zmagah v težavnosti v zadnjih dveh sezonah pa je letos pristala na drugem mestu v končnem seštevku. Južnokorejka Džain Kim je bila kljub kranjskemu četrtemu mestu letos boljša in je Markovičevo v skupnem seštevku premagala za pičlih 20 točk.

"Tekmo lahko z eno besedo ocenim kot presenetljivo. Morda bi začela pri plezanju, ki je zame zmeraj najbolj pomembno, šele nato pogledam izid. Počutila sem se zelo dobro, tudi začela sem zelo dobro, do mesta, kjer sem se ustavila, pravzaprav nisem imela nobenih težav in sem prišla povsem spočita, potem pa se je v steni pojavil kanček dvoma, ko sem začela razmišljati, ali je to sploh prava kombinacija in kaj naj počnem s tistim oprimkom. Privoščila sem si zelo dolg postanek, na koncu pa zadevo rešila tako, kot sem se je lotila v prvo. A je bila kaka minuta, dve čakanja tam gori odveč, vse skupaj pa mi je pobralo preveč moči in sem nato nadaljevala le še par gibov. Nato sem žal vse preveč prehitro pristala na vrvi, drugače, kot sem si želela in pričakovala. Skupno je tudi Džain potem za mano odplezala slabo oziroma daleč od tega, kar zna, padla je na istem oprimku kot jaz. Zato mi ostaja nekoliko grenek priokus, ker vem, da sem bila sposobna splezati bistveno višje," je občutke po nedeljski tekmi strnila Markovičeva, ki bo 23. novembra dopolnila 26 let.

"Sezono ocenjujem kot res zelo uspešno. Kljub temu da sem jo končala v svetovnem pokalu v skupnem seštevku na drugi stopnički, bi rekla, da je bila uspešnejša kot prejšnji dve. Zmaga na svetovnih igrah, zmaga na mastru v Arcu, tudi naziv najboljše tekmovalke minule sezone, ki sem ga prejela v Arcu, marsikatera zmaga v svetovnem pokalu, sama prva in druga mesta, vsa odlična plezanja v finalih ... Mislim, da lahko sezono kljub končni razvrstitvi ocenim boljše kot lansko," je bila kljub smoli v finalni smeri, ki jo je prikrajšala za tretji naslov skupne zmagovalke v težavnosti, zadovoljna Markovičeva.

"Zagotovo lahko rečem, da sem letos prikazala konstantno in dobro formo. Prihodnje leto bom precej pozornosti namenila septembrskemu svetovnemu prvenstvu v španskem Gijonu, kjer verjamem, da bo položaj spet zelo zanimiv. Pripravila pa se bom tudi na novo sezono svetovnega pokala v težavnosti in se bojevala za to, kar se mi je na letošnji zadnji tekmi izmuznilo iz rok," napoveduje Ptujčanka, s 15 zmagami v svetovnem pokalu najuspešnejša slovenska plezalka.

"V primerjavi z Džain lahko zase rečem, da sem fizično zelo dobro pripravljena, mogoče celo boljše od nje, imam pa pomanjkljivosti pri izkoriščanju vseh struktur ali najlažjih kombinacij, ki se ponujajo v steni. Te Džain zelo dobro vidi in uporabi," je še dejala Markovičeva in sklenila: "Na koncu sem vseeno slišala Zdravljico in že tretje leto zapored osvojila naslov najboljše tekmovalke v kombinaciji v svetovnem pokalu. Mislim, da je to tudi lepa nagrada in poplačilo za še eno izvrstno sezono."

Ne spreglejte