Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
11. 6. 2013,
9.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matevž Kamnik Tine Urnaut Dejan Vinčić

Torek, 11. 6. 2013, 9.34

6 let, 6 mesecev

Matevž Kamnik v Arkas: Ponosen sem, da bom zaigral za takšen klub

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski reprezentančni bloker Matevž Kamnik bo svojo klubsko kariero nadaljeval pri turškemu prvaku Arkasu, za katerega je pred kratkim podpisal tudi slovenski kapetan Tine Urnaut.

''Podpisal sem enoletno pogodbo z Arkasom iz Izmirja. Čeprav sem imel ponudbo, da podaljšam pogodbo v Nemčiji, pa tudi s kluboma iz Italije in Poljske smo imeli razgovore, je bil zame Arkas ves čas na prvem mestu. Moja največja zadolžitev bo igranje v ligi prvakov in veselim se tega izziva. Mislim, da imava s Hoagom iste cilje, to je osvojiti ligo prvakov. Pogodbo sem podpisal do konca sezone. Arkas v tej sezoni brani tudi naslov državnega prvaka, kar ne bo lahko, saj se tudi preostali turški klubi krepijo z odličnimi tujimi igralci. V turškem prvenstvu po novem lahko igrajo trije tujci naenkrat. Mislim, da me čaka napeta in zanimiva sezona,'' je takoj po podpisu povedal slovenski bloker, ki se bo tako v Turčiji pridružil Urnautu ter Dejanu Vinčiću, ki je prejšnji petek potrdil, da se seli k ekipi Maliye Milli Piyango.

"Višji so cilji, večji izziv je zame"

''Ponosen sem, da bom lahko zaigral za takšen klub, kot je Arkas. Veselim se ponovnega treniranja pod taktirko Glenna Hoaga. Pravzaprav se počutim prav domače, saj bosta v klubu tudi Tilen Kozamernik in seveda moj reprezentančni kolega Tine Urnaut. Verjamem, da ima klub v prihodnji sezoni velike načrte, in to mi zelo odgovarja. Višji so cilji, večji izziv je tudi zame,'' je še za Sportal povedal Matevž, ki je s kanadskim strategom sodeloval že med sezonama 2008/09 in 2009/10 pri ACH Volleyju. Ravno v zadnji sezoni Hoaga pri ACH Volleyju je takrat še blejska ekipa prišla do zgodovinskega uspeha, uvrstila se je na končni turnir lige prvakov v Lodžu. Slovenski prvaki so sicer nato osvojili nehvaležno četrto mesto, je pa bil zato Kamnik proglašen za najboljšega blokerja lige prvakov.

Za Arkas so pred 26-letnim blokerjem podpisali še Erhan Dünge (Galatasaray), Gavin Schmitt (Iskra Odintsovo), ki bo zamenjal Kolumbijca Libermana Agameza, ter slovenski reprezentančni kapetan Tine Urnaut.

Ne spreglejte