Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
8. 9. 2015,
10.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matevž Kamnik slovenska odbojkarska reprezentanca Brazilija Andrea Giani poškodba koleno

Torek, 8. 9. 2015, 10.22

8 let

Matevž Kamnik: Spoznal sem, da je lahko že jutri moj zadnji dan

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski odbojkar Matevž Kamnik se je po poškodbi vrnil v slovensko reprezentanco, v kateri bo kandidiral za nastop na oktobrskem EP, a njegovo koleno še vedno ni tako, kot bi moralo biti.

Kamnik je zagotovo odbojkar, ki mu poškodbe niso niti malo prizanesle. Imel je težave s hrbtom, ramenom, bicepsom in večkrat koleni, da kakšnih zvinov gležnjev niti ne omenjamo. Čeprav je izpustil evropsko ligo in se po operaciji kolena vse poletje mučil, da bi se optimalno počutil, še vedno ni tako, kot bi moralo.

"Ne bom lagal. Treniral sem vse poletje, da bi se vrnil na parket. Odbojko ljubim, za to živim. Ko si poškodovan, veliko razmišljaš. Spoznal sem, da se lahko zgodi, da bom morda igral še pet ali sedem let, seveda pa tudi obratno, lahko bo že jutri moj zadnji dan. Hvaležen sem vsem, konec koncev tudi vam, medijem, da sem spet v ekipi. Cenil bom vsak trenutek, ko bom stopil nazaj na parket," je v čustvenem tonu dejal Kamnik, ki ga poškodbe spremljajo skoraj vso kariero.

Ni hotel še enkrat pod nož

Kaj mu trenutno povzroča težave? Matevž je pred časom odšel na operacijo kolena, ki pa ni uspela tako, kot bi morala. Koleno še vedno ni takšno, kot bi si vsi želeli. Ko ima hudič mlade, jih ima veliko … "Operacija kolena v Turčiji ni bila optimalno opravljena, zato sva se tudi s fizioterapevtom vso poletje mučila, da sva koleno kolikor toliko spravila v red. Vseeno je bila to boljša možnost kot iti ponovno pod nož. Mislim, da nama je s fizioterapevtom kar dobro uspelo. Prvi, najtežji del priprav sem opravil, vsaj kar zadeva fiziko. V pomoč mi je, da imam za selektorja Gianija, nekoga, ki razume moj položaj. Je nekdo, ki je imel celo več operacij kot jaz," pravi nesrečni Mariborčan.

Do EP bo le užival v vsakem treningu in pripravljalni tekmi

Čeprav trenutno dobro kaže – z bolečinami trenira normalno, če lahko temu tako rečemo –, nastop na evropskem prvenstvu najbrž še ni dokončno potrjen. "O tem trenutno sploh ne razmišljam. Do evropskega prvenstva je še več kot mesec dni. Moj trenutni moto je uživanje v vsakem treningu, pripravljalni tekmi in odbojkarski igri nasploh. Res je, da še nisem optimalno pripravljen, potreboval bom še kakšen teden ali dva, a kot veste, se hitro vrnem, saj sem že navajen, da pri meni brez težav ne gre. Dal bom vse od sebe, seveda pa upam, da se vidimo tudi na evropskem prvenstvu in pozneje," dodaja član Arkasa, ki bo v Izmirju živel vsaj še eno leto.

Karte so dražje, a to je prva reprezentanca sveta

Seveda nismo mogli niti mimo prihoda Brazilije v Slovenijo, slovenska reprezentanca jo bo gostila v Stožicah v sredo in četrtek. Vstopnica stane 15 evrov, a to so le Brazilci, pravi 27-letni slovenski bloker. "To je neka pohvala in dosežek za vse, ki so se trudili zdaj in v preteklih letih. Že sam vstop v svetovno ligo je svojevrsten in zgodovinski dosežek za vso Slovenijo, prihod Brazilije pa je le še dodatek. Vem, da so vstopnice malce dražje, a tako je le zato, ker nam bo nasproti stala prva reprezentanca sveta. Mislim, da je vredno priti pogledat ta spektakel, prepričan sem, da bo igra bombastična, vsaj brazilska. Oni so že dalj časa v pogonu in igrajo v izjemni formi. Mi se še malce lovimo, saj smo na začetku priprav, a verjamem, da lahko skrivimo kakšen las odbojkarskim zvezdnikom," Kamnik vse vabi na sredin spektakel.

Kdo si ne bi želel nastopiti proti Braziliji?

Težko je reči, ali bomo Kamnika ob mreži videli že v sredo, a kot pravi sam, bi se morala na dveh tekmah kakšna minuta najti tudi zanj. "Težko rečem, to je bolj vprašanje za trenerja, a zavedam se, da ne smem prehitevati dogodkov in da moramo počasi stopnjevati ritem. Vseeno si zelo želim nastopiti. Glede na to, da bosta na sporedu dve tekmi, mislim, da se bo našlo nekaj prostora tudi zame," je sklenil pogovor vedno dobrovoljni bloker.

Ne spreglejte