Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 4. 2014,
9.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Božič Blaž Cof

Nedelja, 27. 4. 2014, 9.11

8 let

Luka Božič prišel do tako želene medalje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kanuist Luka Božič si je v konkurenci mlajših članov na svetovnem prvenstvu priveslal srebrno kolajno. V isti konkurenci je bil Blaž Cof 12., Jakob Jeklin pa je bil deveti med mladinci.

Primorec Luka Božič si je na olimpijski progi v Penrithu priveslal tako želeno posamično kolajno s svetovnih prvenstev mlajših članov. Po tem, ko mu je lani za las zmanjkalo za uvrstitev na zmagovalne stopničke – v Liptovskem Mikulašu je bil namreč četrti –, je tokrat svojo nalogo opravil zelo dobro in zasedel drugo mesto. Za zmagovalcem Robertom Colazingarijem iz Italije je zaostal za vsega 16 stotink sekunde. Tretji je bil Britanec Thomas Quinn. V polfinalu kanuistov do 23 let je veslal tudi Blaž Cof, ki je zasedel 12. mesto.

Zelo dobro je kazalo tudi Jakobu Jeklinu, lani tretjeuvrščenemu s svetovnega mladinskega prvenstva, ki je bil praktično celo progo med najhitrejšimi, bil tudi v boju za naslov svetovnega mladinskega prvaka, a je enkratna priložnost splavala po vodi pri predzadnjih vratih, kjer se je prevrnil in izgubil preveč časa za uvrstitev na zmagovalni oder. Na koncu je bil deveti. Zmagal je Nemec Florian Breuer.

Na ekipni tekmi kanuisti pristali na 5. mestu

Ekipa kanuistov do 23 let je naskakovala tudi tretji zaporedni naslov ekipnih svetovnih prvakov, ki so ga leta 2012 v Združenih državah Amerike priveslali Anže Berčič, Jure Lenarčič in Blaž Cof, lani pa na Slovaškem v svojih rokah zadržali Anže Berčič, Luka Božič in Jure Lenarčič. Tokrat se jim žal ni izšlo. V izredno izenačeni konkurenci sta bila dva dotika preveč, tako da so Blaž Cof, Luka Božič in Jakob Jeklin prvenstvo končali na petem mestu. Za zmagovalno ekipo iz Rusije so zaostali za 2,46 sekunde. Drugi so bili Slovaki, tretji pa Francozi.

V konkurenci kanuistk do 23 let je suvereno zmagala Jessica Fox, ki je bila od tekmic hitrejša za skoraj 19 sekund. V ekipni tekmi kanuistk do 23 let so slavile Čehinje, pred Britankami in Novozelandkami, med mladinkami pa so bile prav tako najboljše Čehinje, pred Avstralkami in Francozinjami. Naslov svetovnih prvakov med kanuisti mladinci so si priveslali Slovaki, drugi so bili Čehi, tretji pa Španci.

Ne spreglejte