Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 8. 2019,
15.42

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Luka Božič

Sobota, 31. 8. 2019, 15.42

4 leta, 7 mesecev

Kajak/Kanu, Markkleeberg

Luka Božič navdušil v Nemčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Luka Božič | Luka Božič je zaostala le za Slovakom. | Foto Saša Pahić Szabo/Sportida

Luka Božič je zaostala le za Slovakom.

Foto: Saša Pahić Szabo/Sportida

Slalomist na divjih vodah Luka Božič je še drugič v letošnji sezoni svetovnega pokala stopil na zmagovalne stopničke. V Markkleebergu je v finalu kanuistov priveslal do drugega mesta. V finalu je nastopil tudi Benjamin Savšek in bil šesti. Med kajakašicami je bila Eva Terčelj enajsta.

Luka Božič je tudi v letošnji sezoni v zelo dobri formi. Junija se je veselil zmagovalnega odra na tekmi svetovnega pokala v Bratislavi, na uvodni tekmi drugega dela sezone pa je moral premoč priznati le enemu tekmecu. S progo v Markkleebergu je hitreje kot Božič opravil le Slovak Alexander Slafkovsky, ki je bil hitrejši za 1,79 sekunde. Na tretje mesto je priveslal Nemec Franz Anton, sicer lanskoletni svetovni prvak.

"Mogoče sem danes zmago pustil v dveh protitočnih vratih"

"Mislim, da sem iz polfinala v finale naredil velik preskok, predvsem sem imel boljše občutke v čolnu, pa tudi napadal sem. To je bilo najbolj pomembno. Na koncu se mi je obrestovalo. To je bila ena zahtevnejših tekem v zadnjem času. Proga je bila v zgornjem delu še kar tekoča, od sredine dalje pa je treba veliko dodajati, veliko je 'rol', ki te ustavljajo."

"Boril sem se do konca. Mogoče sem danes zmago pustil v dveh protitočnih vratih, kjer nisem bil ravno točen pri vstopu, ampak sem pa pri izstopu pridobil kar nekaj časa. Moram čestitati Slafkovskemu, ki je danes prikazal izjemno vožnjo. Še posebno pod takšnim pritiskom, saj imajo Slovaki že prvo izbirno tekmo za olimpijske igre," je povedal Božič po novem velikem uspehu.

Benjamin Savšek: Moram se boriti naprej in poskušati na naslednji tekmi izboljšati svoj rezultat.  | Foto: Sportida Benjamin Savšek: Moram se boriti naprej in poskušati na naslednji tekmi izboljšati svoj rezultat. Foto: Sportida

Savšek delal manjše napake

Po polfinalnem nastopu je bil na tretje mesto uvrščen Benjamin Savšek, ki pa je nato v finalni vožnji zasedel šesto mesto.

"Trenutno imam slabe občutke glede svoje vožnje, saj ni tako letelo kot v polfinalu. Moram se boriti naprej in poskušati na naslednji tekmi izboljšati svoj rezultat. Na progi sem imel manjše napake, ki so mi zaustavljale čoln, kar se je pokazalo tudi v cilju pri zaostanku," je dejal aktualni evropski prvak.

Terčeljeva blizu uvrstitvi v finale

Dve predstavnici so Slovenci imeli v polfinalu kajakašic. Zelo blizu uvrstitvi v finale je bila Eva Terčelj, ki je priveslala na končno enajsto mesto, od finala jo je ločilo pičlih 27 stotink sekunde. Na 28. mesto pa se je uvrstila Eva Alina Hočevar, ki jo v nedeljo čaka še polfinalni nastop v kanuju. Zmage pred domačimi navijači se je veselila Nemka Ricarda Funk, druga je bila Avstralka Jessica Fox, tretja pa Italijanka Stefanie Horn.

V nedeljo bodo v polfinalu kajakašev veslali Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Niko Testen, med kanuistkami pa Eva Alina Hočevar.

Preberite še:

Benjamin Savšek
Sportal Slalomisti uspešno prek kvalifikacijskega sita
Ne spreglejte