Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 4. 2015,
18.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Špela Kratochwill ritmična gimnastika

Nedelja, 5. 4. 2015, 18.16

8 let

Kratochwillovi pet kolajn, prvo ime finalov Rusinja Sinicina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljša slovenska reprezentantka v ritmični gimnastiki Špela Kratochwill je v današnjih finalih 28. mednarodnega turnirja MTM Narodni dom ponovila dobre sobotne nastope in osvojila še štiri kolajne.

Športno dvorano Krim na Galjevici so ta konec tedna zasedle ritmičarke, saj je Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana organiziral že 28. mednarodni turnir MTM, ki je vnovič ponudil paleto vrhunskih nastopov. Prvi zvezdi turnirja sta bili ruski reprezentantki Marija Titova, ki je osvojila sobotni mnogoboj in danes tudi zlato kolajno z žogo, ter Julija Sinicina, ki je sobotnemu srebru danes dodala še tri zlate kolajne z obročem, s kiji in trakom.

Odlične nastope je prikazala tudi Špela Kratochwill, ki je letos kar petkrat stala na zmagovalnem odru. Bronu v mnogoboju je danes dodala še srebro z žogo ter tri tretja mesta za nastope z obročem, s kiji in trakom.

"S svojimi nastopi sem skozi celotni vikend zelo zadovoljna. Končno sem prišla v pravo formo. Že zadnja dva konca tedna, minuli na svetovnem pokalu v Lizboni in zdaj pred domačimi navijači v Ljubljani, sem pokazala res dobre nastope. Kakšna napakica se mi je še prikradla v sestave, ampak na teh napakah se učimo," je uvodoma po uspešnem vikendu povedala 17-letna ritmičarka Narodnega doma in dodala, da bo do evropskega prvenstva, ki bo konec aprila v Minsku, skušala te malenkosti še izpiliti.

"Ta konec tedna je bil zelo naporen, saj smo morale telovadke dva dneva zapored prikazati celoten program. Zato sem še toliko bolj vesela dobrih nastopov, tudi z ocenami sem zadovoljna. Te so bile prislužene, saj sem veliko trenirala, tako da je bilo moje trdo delo poplačano," je v smehu dodala Kratochwillova, ki pa časa za počitek nima, saj jo že naslednji konec tedna čaka svetovni pokal v Pesaru.

Poleg Kratochwillove sta v finalih nastopili še dve slovenski reprezentantki; Aja Jerman je bila z žogo šesta, s kiji peta in trakom šesta, Karmen Petan pa je nastopila z obročem in končala na osmem mestu.

V finalih mladink je edino kolajno za Slovenijo priborila Taja Karner, ki je bila z obročem tretja, tako Anja Tomazin z žogo kot Aleksandra Podgoršek s kiji sta na četrtem mestu za las ostali brez želenega odličja. Med kadetinjami je bila v finalu s kiji bronasta Maša Zaletelj, najmlajše pa so se danes pomerile v mnogoboju, kjer je Narodni dom slavil dvojno zmago - najboljša je bila Tara Dragaš pred Karino Gerkman Salavjovo.

"Tudi 28. izvedba turnirja MTM Narodni dom je postregla z izjemno močno mednarodno zasedbo tako v članski kot tudi v mladinski konkurenci. Turnir je bil vnovič zelo kakovosten, četudi številčno nismo podrli rekorda, pa smo lahko spremljali vrhunske nastope," je uvodoma ocenila glavna trenerka reprezentantk, Lena Jakubovska.

"Z nastopi naših mladink nisem najbolj zadovoljna, a so v današnjih finalih nekoliko popravile vtis. Sem pa zelo zadovoljna z našo najboljšo članico Špelo Kratochwill, ki je oba dneva prikazala zelo konstantne nastope in se njena forma iz tekme v tekmo izboljšuje, kar je pomembno, saj jo spomladi čaka evropsko prvenstvo, vrhunec sezone pa bo jesensko svetovno prvenstvo, ki bo obenem kvalifikacijsko za Rio 2016," je dodala Jakubovska.

Ne spreglejte