Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
13. 3. 2017,
19.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,55

Natisni članek

Tyson Fury Vladimir Kličko boks

Ponedeljek, 13. 3. 2017, 19.39

6 let, 6 mesecev

Konec depresije? Možakar, ki je končal vladavino Klička, začel topiti odvečne kilograme.

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,55
Tyson Fury Vladimir Kličko | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Britanski boksar Tyson Fury je začel vrnitev na pota stare slave. No, vsaj če lahko verjamemo njegovim zapisom na socialnih omrežjih. ''Začenjam od začetka, z dna,'' je zapisal nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji po različicah WBA, IBF, WBO in IBO.

Fury po senzacionalni zmagi novembra 2015 v Düsseldorfu, ko je po enotni sodniški odločitvi (116:111, 115:112, 115:112) premagal ukrajinskega orjaka Vladimirja Klička, ta je težki kategoriji do tedaj vladal več kot deset let, zaradi številnih težav ni več stopil v ring in zdelo se je, da je odlični boksar končal kariero. A lahko bi se zgodilo, da bomo kontroverznega Furyja še videli v ringu.

Kličko in Fury sta imela v pogodbi tudi klavzulo o povratnem dvoboju, ki jo je Ukrajinec tudi aktiviral, vendar se težko pričakovani povratni dvoboj ni nikoli zgodil. Prvič so dvoboj, ki bi moral biti julija 2016 v Manchestru, odpovedali zaradi poškodbe gležnja Angleža, drugič pa se je to zgodilo jeseni, 23. septembra, ko je Furyjev tabor dvoboj odpovedal zaradi mentalne nestabilnosti svetovnega prvaka. Pozitiven je bil tudi na kokain, kar je takrat depresivni boksar tudi priznal. 

Priznal jemanje kokaina

"V življenju sem počel veliko stvari. Med drugim sem zaužil tudi veliko kokaina. Res veliko, a zakaj ga ne bi? Saj je moje življenje, delam lahko, kar hočem. Veliko ljudi ga jemlje, koga briga. To ni droga, ki bi izboljšala moje fizične sposobnosti, ne vem, zakaj gre to ljudem tako v nos. Tudi pil sem od ponedeljka do petka in naprej do nedelje. Vsak dan, vse zato, da si lajšam težave z depresijo," je z intervjujem za revijo Rollin Stone javnost šokiral zdaj 28-letni boksar.

Boj z depresijo njegov največji v karieri

Zdaj 28-letni boksar je v preteklem letu bil hudo bitko z depresijo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Zdaj 28-letni boksar je v preteklem letu bil hudo bitko z depresijo. Foto: Guliverimage/Getty Images A kot kaže je depresije konec. ''Nisem več na temačnem in groznem planetu, na katerem sem živel preteklo leto. Če sem premagal depresijo, vem, da je ni stvari na svetu, ki je ne bi zmogel. To je bil zagotovo moj največji in najtežji dvoboj v moji karieri,'' priznava boksar iz Manchestra. 

Fury bo imel pri hujšanju veliko dela, saj trenutno tehta kar 160 kilogramov, a, kot sam pravi, to ne bo težava. ''Da, govora je o debelem možakarju. Imam 160 kiliogramov, a teža pri meni nikoli ni bila ovira. Vprašajte Tysona Furyja, kako se izgubi odvečne kilograme. To sem storil že 25-krat v svoji karieri,'' je še pripomnil Fury, ki še nikoli ni bil poražen. Na 25 dvobojih je 25-krat zmagal, od tega 18-krat predčasno.

''Za mano je odličen ponedeljek. Vesel sem, da sem spet nazaj v telovadnici, 160 kilogramov bo kmalu preteklost. Glejte in se čudite, ko pridem nazaj v formo, pa bom nalomil vse te prevarante,'' je za konec še požugal zdajšnjim asom v težki kategoriji.

Bomo Tysona Furyja še kdaj videli v ringu?

  • Da.
    72,54 %
    206 glasov
  • Ne.
    27,46 %
    78 glasov
Oddanih 284 glasov

Komaj 22-letni Hughie Fury ima za sabo že 20 profesionalnih borb in prav vse je dobil, 6. maja se bo v Aucklandu udaril za svetovni naslov. | Foto: Getty Images Komaj 22-letni Hughie Fury ima za sabo že 20 profesionalnih borb in prav vse je dobil, 6. maja se bo v Aucklandu udaril za svetovni naslov. Foto: Getty Images

Eden hujša, drugi vztrajno proti vrhu

Medtem ko se je veliki Fury v preteklem letu ubadal z veliki težavami, pa se je na veliki boksarski zemljevid težke kategorije dokončno vpisal njegov bratranec Hughie, ki se bo komaj pri 22 letih maja udaril za naslov svetovnega prvaka po različici WBO z Novozelandcem Josephom Parkerjem.

Za Hughija strokovnjaki menijo, da bi lahko čez nekaj let zavladal težki kategoriji, a najprej bo moral pasti Parker, nato pa bodo na vrsto prišli kalibri, kot sta Anthony Joashua, Vladimir Kličko in Deontay Wilder.

Ne spreglejte