Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 5. 2009,
15.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Kauzer

Nedelja, 10. 5. 2009, 15.24

8 let

Kauzer drugi na Slovaškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski slalomisti na divjih vodah so dobro nastopili na zaključnem dejanju mednarodne tekme 61. Tatranski slalom v Litpovskem Mikulašu.

Najboljši slovenski divjevodaš zadnjih let Peter Kauzer je bil med kajakaši drugi, Simon Hočevar pa je tekmovanje kanuistov končal na četrtem mestu.

Kauzer je v finalu tekme (sobotne kvalifikacije zanjo so štele kot zadnja izbirna tekma za slovensko reprezentanco) nastopil kot zadnji in spet pokazal izjemno hitrost. Toda na njegovo žalost sta se mu tokrat pripetila dva dotika, ki sta ga stala najvišje stopničke. "Bolj kot na zmago sem šel na čas. Želel sem postaviti zares dober rezultat. Z vožnjama v polfinalu in finalu sem zadovoljen, saj sem bil hiter, najlepše pri vsem skupaj pa je, da sem imel v finalu, vsem napakam, ki sem jih delal, navkljub, še sekundo do dve rezerve," je dejal Kauzer. Tekmo je sicer dobil Poljak Grzegorz Polaczyk, za drugouvrščenim Hrastničanom pa se je na tretjem mestu zvrstil Slovak Marcel Potočny. Dejan Kralj je bil deveti, Janoš Peterlin 18., Jure Meglič pa 20.

Ne more iz svoje kože

Pri kanuistih je v polfinalu povsem drugačen obraz kot na izbirnih tekmah pokazal Jošt Zakrajšek, ki je zaostal le za najboljšim kanuistom zadnjih let, domačinom Michalom Martikanom. V finalu polfinalne vožnje ni ponovil, na koncu pa je osvojil deveto mesto. Najbolje se je odrezal izkušeni Simon Hočevar, ki mu je malo zmanjkalo do najnižje stopničke zmagovalnega odra; končal je na četrtem mestu. Že takoj na začetku proge pa se je v finalu zalomilo Dejanu Stevanoviču, ki je na koncu zasedel 10. mesto. Zmaga je še enkrat po zaslugi Michala Martikana ostala doma, drugo mesto je pripadlo Čehu Michalu Janeju, tretji pa je bil Poljak Krzysztof Bieryt. "Na drugih vratih sem s čolnom 'prijel' dno in vsega je bilo konec. Se zgodi tudi tako izkušenim, kot sem sam," je po tekmi povedal Stevanovič.

Medtem ko v kategoriji C-2 ni nastopila nobena izmed slovenskih posadk, pa si med kajakašicami nastopa v finalu nista priveslali Urša Kragelj in Nina Mozetič. Kragljeva je bila 11., Mozetičeva pa je v polfinalu "pridelala" 50 kazenskih sekund in na koncu pristala na 15. mestu. Eva Terčelj ni nastopila, saj se je že v soboto, takoj po koncu izbirnih tekem za reprezentanco, vrnila domov zaradi šolskih obveznosti. Zmagala je Jana Dukatova pred Čehinjo Katerino Kudejovo in Avstrijko Corinno Kuhnle. "Prav ne morem iz svoje kože! Če ne naredim napake, očitno nisem srečna. 'Petdesetko' sem dobila na istih vratih kot Jure Meglič. Škoda, ker sem bila hitra in imela drugače dober čas," pa je povedala Mozetičeva.

Sicer pa slalomiste že 28. maja čaka prvi vrhunec sezone, evropsko prvenstvo v Nottinghamu. Po njem pa bodo sledili še svetovni pokali v Pauju (27. in 28. 6), Bratislavi (4. in 5. 7.) in Augsburgu (11. in 12. 7.) ter svetovno prvenstvo v Seu d'Urgelu (8. do 13. 9.).

Ne spreglejte