SiolNET. Sportal Drugi športi
1,87

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj se dogaja v Južni Koreji? Zaprli kar 350 klubov.

1,87

termometer

Namizni tenis
Foto: Reuters

Čeprav se stanje glede koronavirusa po svetu umirja, se v Seulu, glavnem mestu Južne Koreje, spopadajo z novimi težavami. V tamkajšnjem mestu so namreč priporočili zaprtje vseh 350 namiznoteniških klubov.

V zahodnem delu mesta Yangcheon je v enem izmed namiznoteniških klubov izbruhnil koronavirus. Po nekaterih informacija naj bi bilo v omenjenem klubu okuženih kar 29 igralcev, zato so pristojni morali takoj ukrepali.

Park Von Sun: "V prihodnje bo po potrebi treba sprejeti še strožje ukrepe." Park Von Sun: "V prihodnje bo po potrebi treba sprejeti še strožje ukrepe." Foto: Reuters Če bo potrebno, bodo sprejeli še strožje ukrepe

Župan Seula Park Von Sun je izjavil, da je njegova vlada naročila, naj zaprejo vseh 350 klubov. Druga možnost je, da klubi delujejo še naprej, vendar morajo spoštovati stroga pravila o preprečevanju okužb. Tako kot to že velja za dvoranske športe (skupne vadbe, zumba, aerobika …).

"Občinska vlada bo podrobno spremljala dvorane, kjer se igra namizni tenis, in druge objekte, kjer se igra dvoranski šport. V prihodnje bo po potrebi treba sprejeti še strožje ukrepe," je na novinarski konferenci povedal Park Von Sun. Ta je med drugim dejal, da so ti ukrepi zaradi hitrega širjenja virusa v zadnjih tednih neizogibni.

Po zadnjih podatkih imajo v Južni Koreji 45 novih primerov. Po zadnjih podatkih imajo v Južni Koreji 45 novih primerov. Foto: Reuters

Po zadnjih podatkih v Južni Koreji 45 na novo obolelih

Prav tako je župan v začetku tega tedna poudaril, da imajo od ponedeljka vsi živeči v Seulu možnost brezplačnega testa na koronavirus ne glede na to, kakšne simptome ima posameznik.

Po zadnjih podatkih imajo v Južni Koreji 45 novih primerov. Skupno jih je zbolelo že skoraj 12 tisoč (11.947), medtem ko jih je umrlo 276. (vir: worldometers.info/coronavirus/)

Testiranje covid-19 Novice Dobre novice: včeraj nobene nove okužbe Testiranje covid-19 Novice Študija: potek covid-19 mogoče napovedati na podlagi krvne slike

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin