Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 10. 2023,
13.18

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

judo Maruša Štangar

Torek, 24. 10. 2023, 13.18

6 mesecev, 1 teden

judo, grand slam, abu dabi

Maruša Štangar končala na sedmem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Maruša Štangar | Maruša Štangar je zasedla sedmo mesto. | Foto Sportida

Maruša Štangar je zasedla sedmo mesto.

Foto: Sportida

Judoistka Maruša Štangar je na grand slamu v Abu Dabiju osvojila sedmo mesto v kategoriji do 48 kg. V prihodnjih dneh bodo v Združenih arabskih emiratih slovenske barve na zadnji tekmi pred EP branili še Anka Pogačnik, Metka Lobnik ter Vito Dragič in Enej Marinič.

Lovrencij Galuf
Sportal V slovenskem judu vre: razdvojenost, obtožbe in nezaupnica predsedniku

Judoistka ljubljanske Olimpije je uvodni krog preskočila, za preboj v četrtfinale pa se je pomerila s staro znanko Rusinjo Sabino Galiazovo. Borbo je 25-letna Ljubljančanka v zadnjih sekundah odločila v svoj prid z zaključnim prijemom, že pred tem pa je imela prednost vazarija, saj je tekmico dobro minuto in pol pred koncem vrgla na bok.

Kljub prepričljivemu uspehu pa je bila pot do zmage še kako težka. Varovanka trenerke Olge Štirba je namreč že v prvi minuti prejela dve kazni, kar jo je prisililo v stalno aktivnost in izogibanje statičnemu položaju, saj ji je vseskozi grozila diskvalifikacija.

Enej Marinič vs Vito Dragič
Sportal Slovenski judoist do srebrne medalje v Španiji

V nadaljevanju je bila premočna 21-letna Italijanka Assunta Scutto, najvišje uvrščena tekmovalka na svetovni lestvici. Tekmica je letošnjim zmagam na SP v Dohi in na grand slamu v Bakuju dodala še uspeh v Abu Dabiju. Že prvi napad je Scutto zaključila z vazarijem. Nato je imela slovenska reprezentantka predvsem v parterju spet pobudo, Italijanka pa je izjemno tehniko metov potrdila še pred polovico dvoboja z drugim mestom za zmago.

V repasažu je slovensko reprezentantko ugnala še lanska evropska podprvakinja Portugalka Catarina Costa, letos že druga na grand slamu v Taškentu in tretja v Ulan Batorju. Za poraz dve sekundi pred koncem je bil dovolj le trenutek nepazljivosti, ko se je Štangar izogibala prestopu na robu tatamija. Pred tem je bila v uvodu aktivnejša Costa, v drugi polovici dvoboja pa Štangar.

Kljub sedmemu mestu bo slovenska tekmovalka prejela nove pomembne točke za olimpijsko lestvico, ki odloča o poti v Pariz. Na njej zaseda 12. mesto.

Anja Štangar
Sportal Anja Štangar najboljša v Pragi
Judo, splošna
Sportal Po petih letih ima Slovenija kolajno na mladinskem SP
Ne spreglejte