Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 8. 2023,
10.42

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Boštjan Maček Jasmina Maček Tomaž Blazinšek Strelstvo Denis Vatovec Jože Čeper

Četrtek, 24. 8. 2023, 10.42

8 mesecev, 1 teden

SP v strelstvu

Jože Čeper za las ob kolajno na SP v Bakuju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
strelstvo, zračna puška | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenskega strelca Jožeta Čeperja so malenkosti ločile do bronastega odličja na letošnjem svetovnem prvenstvu v Bakuju. V neolimpijski disciplini velikokalibrska pištola s središčnim vžigom 25 metrov je s 582 krogi osvojil nehvaležno četrto mesto. V olimpijskem trapu se je izmed treh slovenskih strelcev najbolj izkazal Denis Vatovec z 31. mestom.

Šestindvajsetletni strelec iz Gornjih Ležeč je že na sredini tekmi v disciplini standardna pištola 25 metrov dosegel najboljšo slovensko uvrstitev v azerbajdžanski prestolnici, ko je osvojil enajsto mesto.

Na današnji preizkušnji v edini velikokalibrski disciplini s pištolo na letošnjem svetovnem prvenstvu v zračnem, malokalibrskem in velikokalibrskem orožju ter puški šibrenici je naredil korak naprej in zasedel četrto mesto.

V natančnem delu tekmovanja je bil Čeper povsem na vrhu razpredelnice, potem ko je zadel 294 krogov, v hitrostrelnem programu pa je zadel 288 krogov, kar mu je na koncu navrglo četrto mesto. "V prvem delu tekmovanja sem imel tremo, a sem se dobro spopadel z njo. Bilo je tudi nekaj napak, ki pa so bile bolj izrazite v hitrostrelnem programu. V hudi vročini sem se boril za vsak strel in bil pod stresom, začutil sem tudi utrujenost po štirih težkih in zahtevnih preizkušnjah v minulih dneh v Bakuju. Škoda, da se mi na današnji tekmi ni izšlo," je v telefonskem pogovoru dejal Jože Čeper.

Zlato kolajno je osvojil Nemec Christian Reitz, srebrno Estonec Peeter Olesk (oba 584), bronasto pa Nemec Florian Peter (583).

Od Slovencev se je najbolj izkazal Vatovec

Denis Vatovec je zadel 120 od 125 letečih tarč. | Foto: STA , Denis Vatovec je zadel 120 od 125 letečih tarč. Foto: STA , V Bakuju danes nastopajo še v olimpijskem trapu, od treh slovenskih strelcev pa se je najbolj izkazal Denis Vatovec, ki je zadel 120 od 125 letečih tarč, kar mu je na koncu navrglo uvrstitev na 31. mesto.

Boštjan Maček je vse možnosti za visoko uvrstitev zapravil prvi dan tekmovanja, z današnjim 100-odstotnim izkupičkom in skupno 117 zadetimi glinastimi golobi je osvojil 67. mesto. Tretji slovenski tekmovalec Tomaž Blazinšek (114) je zasedel 107. mesto. Slovenija (351) je ekipno tekmo končala na 16. mestu. Zmagala so ZDA (368) pred Italijo (367) in Češko (365).

Edina slovenska predstavnica Jasmina Maček se na dvodnevni tekmi ni izkazala, v petih serijah je zadela 102 leteče tarče in tekmo končala na 71. mestu.

Finale najboljših šestih strelk in strelcev iz kvalifikacijskega dela bo na sporedu v popoldanskih urah.

Preberite še:

Jože Čeper
Sportal Jože Čeper 11. na SP s standardno pištolo
Robert Markoja
Sportal Robert Markoja 22. na SP v Bakuju
Ne spreglejte