SiolNET. Sportal Drugi športi
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger
potrdili so ga za strokovnega koordinatorja reprezentance za OI Peking 2022

Jernej Damjan znova na OI, a tokrat v drugačni vlogi

0,10

termometer

Jernej Damjan
Jernej Damjan bo strokovni koordinator olimpijske reprezentance Peking 2022. Foto: Ana Kovač

Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije je na dopisni seji glasoval za imenovanje strokovnega koordinatorja reprezentance za OI Peking 2022. To vlogo bo na Kitajskem na pobudo Smučarske zveze Slovenije opravljal nekdanji smučarski skakalec Jernej Damjan.

Jernej Damjan Sportal Za strokovnega vodjo olimpijske delegacije predlagali Jerneja Damjana

Na predlog in pobudo Smučarske zveze Slovenije, ki je Jerneja Damjana predlagala za strokovnega koordinatorja olimpijske reprezentance Slovenije Peking 2022, je o tem na dopisni seji odločal Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije (IO OKS).

"Zaradi ugotovljenih dodatnih potreb pri strokovni koordinaciji vodenja Olimpijske reprezentance Slovenije v posebnih razmerah zaradi epidemije Covid-19 na prizorišču OI Peking 2022 je IO OKS glasoval za imenovanje strokovnega koordinatorja OI reprezentance Peking 2022 – za Jerneja Damjana, nekdanjega vrhunskega športnika in udeleženca štirih olimpijskih iger, ki bo s svojimi izkušnjami lahko pripomogel k uspešnemu nastopu olimpijske reprezentance v Pekingu 2022," so sporočili z OKS.

Vodja slovenske odprave v Pekingu bo sicer nekdanji taekwondoist Tomaž Barada, ki ni dobil soglasne podpore. V glasovanju je bil proti predlogu za vodjo ekipe le Enzo Smrekar, podpredsednik OKS in predsednik Smučarske zveze Slovenije, dva člana IO OKS pa sta bila vzdržana. Pri SZS so naknadno predlagali imenovanje strokovnega koordinatorja reprezentance za OI Peking 2022, kar je IO OKS potrdil.

Vsa leta je bil vodja delegacije nekdo iz smučarskih vrst 

"Dozdajšnja praksa je bila takšna, da je bil vsa leta, odkar Slovenija samostojno nastopa na zimskih olimpijskih igrah, vodja delegacije nekdo iz smučarskih vrst," je po sredini skupščini smučarske zveze v Ljubljani za STA pojasnil Smrekar.

Za strokovnega vodjo olimpijske delegacije Peking 2022 je smučarska zveza zato predlagala Damjana, ki je tudi sicer kandidat za člana komisije športnikov v Mednarodnem olimpijskem komiteju, je še dejal Smrekar. Dodal je, da bo Barada, ki ima izkušnjo s poletnih olimpijskih iger, vezano predvsem na situacijo glede covida-19, organizacijski vodja.

olimpijski komite slovenije simbol Sportal OKS naj bi nova pravila sprejel sredi decembra olimpijski krogi Sportal Igre v Pekingu brez tujih gledalcev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin