Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 3. 2019,
7.54

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Boštjan Maček

Četrtek, 21. 3. 2019, 7.54

5 let, 1 mesec

Jasmina in Boštjan Maček končala na 16. mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Boštjan Maček | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Slovenska strelska kombinacija v trapu Jasmina Maček - Boštjan Maček je na letošnji uvodni tekmi svetovnega pokala v Acapulcu v Mehiki v konkurenci mešanih parov zasedla 16. mesto, potem ko je zadela 144 letečih tarč. Jasmina Maček je zadela 70, njen starejši brat Boštjan pa 74 od 75 mogočih glinastih golobov.

V konkurenci 37 mešanih parov so bili v kvalifikacijah najboljši Safiye Sariturk in Tolga Tuncer iz Turčije, Penny Smith in Mitchell Iles-Crevatin iz Avstralije ter Kayle Browning in Brian Burrows iz ZDA, ki so zadeli 149 od 150 letečih tarč, v velikem finalu pa je nato slavil drugi avstralski par Laetisha Scanlan - James Willett, ki je zadel 47 glinastih golobov.

Za najboljši slovenski izid v Mehiki je tako poskrbela edina slovenska predstavnica Mačkova, ki je v posamični konkurenci osvojila končno osmo mesto, po dodatnem razstreljevanju šestih strelk pa so jo malenkosti ločile od preboja v veliki finale šestih najboljših tekmovalk.

Najboljši slovenski strelec v trapu Boštjan Maček je zasedel 25. mesto, potem ko je zadel 121 letečih tarč. Na dvodnevni tekmi sta nastopila še dva slovenska strelca: Denis Vatovec (120) je osvojil 40., Tomaž Blazinšek (117) pa 69. mesto.

Po Acapulcu bo naslednjo tekmo svetovnega pokala med 5. in 16. aprilom gostil Al Ain v Združenih arabskih emiratih, tretja tekma bo med 7. in 18. majem v Čangvonu v Južni Koreji, četrta pa med 13. in 23. avgustom v Lahtiju na Finskem.

V tem olimpijskem športu bo izjemno pomembni tekmi letos gostil tudi Lonato v Italiji: med 30. junijem in 11. julijem bo tam svetovno prvenstvo, med 3. in 17. septembrom pa še evropsko prvenstvo.

Jasmina Maček
Sportal Jasmina Maček za las brez finalnega nastopa, kako se bo izkazal brat?
Ne spreglejte