Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 3. 2019,
8.23

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Natisni članek

trap Jasmina Maček Boštjan Maček

Torek, 19. 3. 2019, 8.23

5 let, 1 mesec

Svetovni pokal v trapu (Acapulco 2019)

Jasmina Maček za las brez finalnega nastopa, kako se bo izkazal brat?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Jasmina Maček | Jasmina Maček se v Mehiki poteguje za uvrstitev v finale. | Foto Vid Ponikvar

Jasmina Maček se v Mehiki poteguje za uvrstitev v finale.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska strelka Jasmina Maček je na letošnji uvodni tekmi svetovnega pokala v mehiškem Acapulcu v trapu osvojila sijajno osmo mesto. Prekmurka je zadela 119 od možnih 125 letečih tarč, v dodatnem razstreljevanju pa se ni prebila v veliki finale šestih najboljših strelk.

V "šesteroboju" za eno prosto mesto v finalu je bila najboljša Avstralka Laetisha Scanlan, brez finalnega nastopa pa so poleg Mačkove ostale še Rusinja Julija Tugolukova, Nemka Katrin Quooss, Italijanka Maria Lucia Palmitessa in Avstralka Penny Smith.

V velikem finalu je smetano pobrala slovita Italijanka Jessica Rossi (45), druga je bila Scanlanova (43), tretja pa Kitajka Weiyun Deng (32).

Boštjan Maček na 12. mestu

Boštjan Maček se poteguje za vstop v finale. | Foto: Stanko Gruden, STA Boštjan Maček se poteguje za vstop v finale. Foto: Stanko Gruden, STA Na veliko sceno so stopili tudi strelci v trapu in opravili z dvema serijama. V priljubljenem mehiškem letoviškem mestu so bili strelci izjemno natančni (sedem strelcev je zadelo vseh 50, kar 31 strelcev 49, kar 16 tekmovalcev pa 48 letečih tarč), od treh Slovencev pa je v najboljšem položaju Boštjan Maček, ki je zadel 49 od možnih 50 glinastih golobov in je na visokem 12. mestu.

Denis Vatovec je prav tako zadel 49 letečih tarč in je trenutno na 38. mestu, tretji slovenski predstavnik Tomaž Blazinšek pa je z zelo dobrimi 48 zadetki šele na 57. mestu v konkurenci 107 strelcev iz celega sveta.

V današnjih večernih urah po slovenskem času bodo na sporedu še tri serije in veliki finale. V vodstvu so Italijan Massimo Fabrizzi, Britanec Nathan Hales, Turek Yavuz Ilnam, Indijec Prithviraj Tondaiman, Kolumbijec Nicolas Tordecilla Guerra, Avstralec James Willett in Egipčan Ahmed Zahr, ki so zadeli vseh 50 letečih tarč.

Jasmina Maček
Sportal Jasmina in Boštjan Maček 14. na SP
Ne spreglejte