Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 9. 2023,
15.39

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Osijek Boštjan Maček Jasmina Maček trap Strelstvo

Ponedeljek, 25. 9. 2023, 15.39

7 mesecev

OSIJEK, EP V STRELSTVU

Jasmina in Boštjan Maček 11. na EP v Osijeku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Jasmina Maček | Jasmina Maček je v treh serijah zadela 66 glinastih golobov. | Foto www.alesfevzer.com

Jasmina Maček je v treh serijah zadela 66 glinastih golobov.

Foto: www.alesfevzer.com

Jasmina in Boštjan Maček sta na evropskem prvenstvu v Osijeku zasedla enajsto mesto na mešani ekipni tekmi v trapu. Enainpetdesetletni strelec iz Prekmurja je zadel 74 od 75 letečih tarč, njegova osem let mlajša sestra pa je bila manj natančna. V treh serijah je zadela 66 glinastih golobov, skupnih 140 zadetkov pa jima je prineslo 11. mesto.

Družinsko navezo iz Prekmurja sta do tekme za odličja ločila le dva zadetka, kar zgovorno priča o izenačenosti v tej olimpijski strelski disciplini. V kvalifikacijskem delu je bila najboljša slovaška naveza Zuzana Rehak Štefečekova/Erik Varga, ki je zadela 144 letečih tarč. Slovaka se bosta za zlato kolajno pomerila z italijansko kombinacijo Jessica Rossi/Massimo Fabbrizi, tekma za bronasto odličje pa bo povsem britanska. Para sta Lucy Charlotte Hall/Nathan Hales - Ellie Seward/Aaron Heading.

V obračunu za zlato kolajno je bila nato italijanska kombinacija Jessica Rossi/Massimo Fabbrizi po dodatnem razstreljevanju boljša od slovaške s 6:5 v točkah. V britansko obarvani tekmi za bronasto odličje je naveza Lucy Charlotte Hall/Nathan Hales s 6:1 premagala Ellie Seward/Aaron Heading.

V soboto in nedeljo je bila v slavonski prestolnici posamična tekma, na njej pa se je najbolj izkazal Matjaž Lepen. Enaintridesetletni Korošec je v olimpijskem trapu zadel 122 od 125 možnih letečih tarč, v konkurenci 104 strelcev je zasedel šesto mesto.

Boštjan Maček je zadel 74 od 75 letečih tarč. | Foto: www.alesfevzer.com Boštjan Maček je zadel 74 od 75 letečih tarč. Foto: www.alesfevzer.com

Lepen je na strelišču Pampas nastopil v točkovanju na lestvici Mednarodne strelske zveze (ISSF), tako da njegov izid ni štel v končno razvrstitev. Poleg strelca s Prevalj so nastopili še štirje Slovenci in ena Slovenka. Denis Vatovec (120) je zasedel 20., Žan Šfiligoj (117) 47., Boštjan Maček (116) 55., Tomaž Blazinšek (115) pa 59. mesto. Edina slovenska predstavnica v članski konkurenci Jasmina Maček (109) je osvojila 24. mesto.

V torek bo na sporedu še moška ekipna tekma, slovenske barve bodo zastopali Vatovec, Lepen in Blazinšek.

Preberite še:

trap
Sportal Koroški strelec na EP zablestel v polnem sijaju
Ne spreglejte