Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
6. 4. 2013,
11.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jan Pokeršnik ACH Volley Calcit Volleyball

Sobota, 6. 4. 2013, 11.43

8 let

Jan Pokeršnik: Hočem premagati selektorja

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V nedeljo se začenja finalna serija prve odbojkarske lige za moške, kjer se bosta še drugo leto zapored merila ACH Volley in Calcit Volleyball.

Eden glavnih adutov trenerja Kamničanov Marka Brumna je zagotovo Jan Pokeršnik, ki se lahko pohvali poleg Mihe Hrasta, pri Calcitu edini pohvali z naslovom državnega prvaka. Jan, ki je v sezoni 2009/10 igral za ACH Volley in se v finalu veselil zmage proti Salonitu, je prepričan, da se proti Ljubljančanom da igrati. ''Proti ACH-ju se da igrati, to smo dokazali tudi sami, ko smo na prvi tekmi srednjeevropske lige v Tivoliju osvojili niz in bili zelo blizu tudi drugemu. Pa tudi v lanskem finalu smo jim bili dvakrat blizu, a nam je vedno zmanjkalo ali malo več borbenosti ali pa sreče, da bi prišli tudi do drugega niza in morda bi potem lahko pripravili tudi presenečenje,'' pravi mladi sprejemalec, ki je po nekaj težavah z zdravjem znova v odlični formi.

''Veliko bo odvisno od naju s Planincem''

Kamničani v finalu ne bodo mogli računati na pomoč korektorja Matjaža Sušca, njegovo vlogo je bo prevzel Janov brat, Danijel, ki je sezono odlično začel, potem pa je sledila dokaj resna poškodba gležnja. Calcit Volleyball se lahko po mnenju mnogih po kvaliteti ob bok ACH Volleyju postavi samo na poziciji sprejemalca, kjer igrata reprezentanta, Jan Pokeršnik in Jan Planinc. Če bi njima steklo v napadu in sprejemu, in če bi jima soigralci znali sledili, bi lahko bilo zelo zanimivo. ''Veliko bo odvisno od naju s Planincem. Če nama uspe odigrati tekmo na visoki ravni, in če nama bodo soigralci sledili, bomo lahko nevarni tudi ACH-ju. Ravno obratno pa se bo zgodilo, če nama ne bo šlo,'' je prepričan Korošec.

Prva tekma finala bo v Tivoliju, kjer se Kamničani počutijo kot doma, saj so tekme pokala CEV odigrali ravno v Ljubljani. Prav vse so zmagali. ''Tivoli je na nek način naša domača dvorana. Verjamem in želim si, da bo na tribunah tudi veliko naših navijačev, tako da to, da prvo tekmo igramo v gosteh, za nas ne bi smel biti minus. Seveda pa si vsi želimo, da se dokažemo pred selektorjem slovenske reprezentance in da ga, če bo to le možno, premagamo,'' še zaključuje Pokeršnik.

Ne spreglejte