Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 10. 2012,
18.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nova KBM Branik

Četrtek, 25. 10. 2012, 18.04

8 let

Iz Bakuja brez dobljenga niza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarice mariborske Nove KGM Branika so v tekmi šestnajstine finala pokala Cev v Azerbajdžanu proti ekipi Baku Azerjol izgubile z 0:3 (-22, -22, -26). Povratna tekma bo prihodnjo sredo v Mariboru.

Slovenske prvakinje so tekmo, ki je trajala 89 minut, izgubile brez dobljenega niza, čeprav bi po prikazani igri lahko osvojile vsaj enega. Blizu zmage so bile predvsem v tretjem nizu, v katerem so imele pred končnico obetavno prednost, a so jo zapravile.

V uvodnem nizu je bila igra izenačena, nobena ekipa si ni priigrala občutnejše prednosti in ob drugem tehničnem odmoru je bil rezultat 16:15. V nadaljevanju so si gostiteljice priigrale tri točke prednosti (19:16), a so se jim Mariborčanke dvakrat približale na točko (21:20 in 23:22), toda preobrat jim ni uspel.

Tudi v uvodnih minutah drugega niza so bile domače odbojkarice uspešnejše. Povedle so z 8:5 in 10:7, nato pa je sledil velik zasuk. Mariborske odbojkarice so osvojile kar šest točk zapored in povedle s 13:10, do drugega tehničnega odmora pa prednost povišale na pet točk (16:11). Vendar v nadaljevanju niso zdržale velikega pritiska domače vrste, ki ji je uspel preobrat in vodstvo z 21:20. Končnica je bila spet izenačena, a so z nekaj več sreče igralke iz Bakuja dobile še drugi niz.

V tretjem nizu je imela mariborska vrsta nekaj več od igre; do drugega tehničnega odmora je imela ves čas prednost dveh ali treh točk, v nadaljevanju pa z zanesljivo in odločno igro prednost povišala na šest točk (21:15). Ko je že kazalo, da bodo Mariborčanke osvojile niz, je prednost začela kopneti in pri 23:23 je domača ekipa prednost izničila. V dramatični končnici je imela mariborska ekipa pri vodstvu 24:23 priložnost za zmago v nizu, nato še eno, a je obe priložnosti zapravila, pri izidu 26:26 pa so gostiteljice dosegle dve točki zapored in se veselile zmage.

"Tekma je bila zelo izenačena, a po igri si je naša ekipa zaslužila vsaj niz. V odločilnih trenutkih je zapravila nekaj protinapadov in to se nam je maščevalo. Ekipa gostiteljic se je predstavila z visoko in izkušeno igralsko zasedbo, ki je bila uspešna zlasti v bloku in napadu. Zanjo igrajo tudi štiri tujke, ki so dajale ton igri. Na povratni tekmi nas čaka zahtevna naloga, tako da je rezultat težko napovedati," je po porazu povedal trener Nove KBM Branika, Bruno Najdič.

Ne spreglejte