Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 9. 2024,
17.28

Osveženo pred

1 ura, 27 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,05

Natisni članek

Natisni članek

Luka Božič Ajda Novak Eva Terčelj Lan Tominc Eva Alina Hočevar Žiga Lin Hočevar Peter Kauzer

Sobota, 14. 9. 2024, 17.28

1 ura, 27 minut

Svetovni pokal v slalomu na divjih vodah (Ivrea 2024)

Po Savšku ugodili pritožbo še Kauzerju, ki se je tako kot Terčelj povzpel na stopničke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,05
Peter Kauzer | Peter Kauzer je postavil najhitrejši čas v polfinalu, v finalu pa je osvojil tretje mesto in se tako povzpel na zmagovalni oder. | Foto www.alesfevzer.com

Peter Kauzer je postavil najhitrejši čas v polfinalu, v finalu pa je osvojil tretje mesto in se tako povzpel na zmagovalni oder.

Foto: www.alesfevzer.com

Tako kot kanuistu Benjaminu Savšku, ki je zmagal na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Ivrei, so pritožbo po polfinalni vožnji ugodili tudi kajakašu Petru Kauzerju. Hrastničan je tako kot na olimpijskih igrah v Parizu dobil 50 kazenskih sekund, a so mu jih po ogledu posnetkov nato izbrisali. Kauzer je bil v polfinalu celo najhitrejši, v finalu pa osvojil tretje mesto. Za imeniten slovenski dan v Ivrei je s tretjim mestom poskrbela še kajakašica Eva Terčelj.

Benjamin Savšek
Sportal Benjamin Savšek do nove zmage

Četrto mesto med kajakaši je osvojil Lan Tominc, kar je njegova najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu, Žiga Lin Hočevar pa je bil tako kot tudi med kanuisti deseti. Brez finala sta z 19. oziroma 25. mestom ostala Eva Alina Hočevar in Ajda Novak, sicer najhitrejša med kvalifikacijami.

Peter Kauzer je na zmagovalni oder splezal na podoben način kot Benjamin Savšek pred njim. Po polfinalu mu je kljub najboljšemu času najprej spet kazalo slabo, sodniki so mu tako kot na olimpijskih igrah v Parizu dosodili 50 kazenskih sekund, a tokrat vendarle ugodili njegovi pritožbi in mu kazen izbrisali. Tako je v finalu startal zadnji, v njem je bilo malo manj zanesljiv kot v polfinalni vožnji, a njegov čas vendarle zadostoval za 29. stopničke na tekmah svetovnega pokala.

Za zmagovalcem Poljakom Mateuszom Polaczykom je zaostal dobro sekundo, hitrejši od njega je bil tudi Francoz Anatole Delassus. Zaostanek Lana Tominca, ki je bil doslej na tekmah svetovnega pokala najboljši osmi, je bil večji, a si je Celjan nabral kar šest kazenskih sekund, brez njih bi namesto četrtega mesta celo zmagal.

Eva Terčelj je v Italiji na tekmi svetovnega pokala zasedla tretje mesto. | Foto: www.alesfevzer.com Eva Terčelj je v Italiji na tekmi svetovnega pokala zasedla tretje mesto. Foto: www.alesfevzer.com

Svoje 11. stopničke v svetovnem pokalu i prve slalomske v sezoni pa si je priborila Eva Terčelj. Premagali sta jo le domačinka Stefanie Horn in Nemka Ricarda Funk. Tudi ona bi brez dveh kazenskih točk zmagala, saj je za zmagovalko Italijanko Stefanie Horn, ki je progo izpeljala brez dotika, zaostala sekundo in 93 stotink.

V nedeljo bodo v Ivrei še tekme v krosu.

Benjamin Savšek
Sportal Vsi slovenski kanuisti napredovali v sobotni polfinale
Ajda Novak
Sportal Uspešen slovenski dan v Ivrei
Ne spreglejte