Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 9. 2024,
13.00

Osveženo pred

30 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Natisni članek

kajak Žiga Lin Hočevar Luka Božič Benjamin Savšek svetovni pokal kanu

Petek, 13. 9. 2024, 13.00

30 minut

Kajak/kanu, svetovni pokal, kvalifikacije

Vsi slovenski kanuisti napredovali v sobotni polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Benjamin Savšek | Foto Damiano Benedetto

Foto: Damiano Benedetto

V kvalifikacijah četrte tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v italijanski Ivrei so bili uspešni vsi kanuisti, a nobeden ni bil med najhitrejšimi.

Ajda Novak
Sportal Uspešen slovenski dan v Ivrei

Še najboljši je bil Benjamin Savšek, ki se je uvrstil na šesto mesto, Luka Božič je bil 11., tretji v skupnem seštevku Žiga Lin Hočevar pa je zabeležil 13. čas. Pri dekletih se je v sobotni polfinale Alja Kozorog uvrstila z osmim, Eva Alina Hočevar z 19. Lea Novak pa s 25. časom. Ta bi bila uvrščena višje, če med boljšimi tekmovalci ne bi bila ena redkih, ki sta si prislužila dve sekundi kazni za dotik vratc.

Tako pri moških, pri katerih je bil v kvalifikacijah najhitrejši Francoz Jules Bernardet, kot pri ženskah, med katerimi je najhitrejši čas zabeležila Slovakinja Emanuela Luknareva, se je v polfinale uvrstilo 30 najboljših. Tekmovalcem so nagajali močni sunki vetra, zato so nastopili le v eni kvalifikacijski vožnji.

V popoldanskem delu sporeda tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Ivrei bi morale biti polfinalne in finalne preizkušnje kajakašic in kajakašev, vendar so organizatorji zaradi neugodnih vremenskih razmer popoldanski del tekmovanja odpovedali oziroma prestavili na konec tedna, so sporočili iz Kajakaške zveze Slovenije.

Žiga Lin Hočevar
Sportal V Ivrei se nadaljuje svetovni pokal slalomistov na divjih vodah
Ne spreglejte