Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 8. 2015,
14.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

judo Marjan Fabjan

Četrtek, 6. 8. 2015, 14.17

8 let

Isti trenutek, ko je izvedela, da ne bo dobila službe, je zapustila telovadnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred odhodom na svetovno prvenstvo so se judoisti zbrali na že 23. poletnih pripravah v Izoli.

V članskem delu se priprav udeležuje 260 judoistov iz 14 držav, med njimi 30 udeležencev svetovnega prvenstva. Znana je tudi slovenska ekipa za SP, v kateri bodo Andraž Jereb, Rok Drakšič, Aljaž Sedej, Vlora Bedeti, Tina Trstenjak in Anamari Velenšek.

Reprezentančni trener Marjan Fabjan je ob robu priprav izpostavil zlasti številčnost tekmovalk, "tako da imajo Slovenke res pravi sparing za bližnje svetovno prvenstvo". Treningi potekajo dvakrat na dan, nekateri posamezniki pa imajo še poseben načrt zjutraj pred skupnimi treningi, zato Fabjan meni, da bodo naši tekmovalci dobro pripravljeni.

Veliki uspehi v preteklosti, visoka pričakovanja

Spisek tekmovalcev, ki bodo odšli v kazahstansko Astano na svetovno prvenstvo, so sestavili na podlagi državnih rezultatov ter ocen klubskih trenerjev. Fabjan se sicer zaveda, da so judoisti javnost navadili na osvajanje medalj, zato so zdaj pričakovanja visoka. "Ne morem reči, da smo okrnjeni, to je najboljša ekipa, kar jo trenutno lahko imamo," je ocenil Fabjan.

Novica, ki je razburkala reprezentanco

Tik pred prvenstvom se je zapletlo pri Tini Trstenjak, vodilni na svetovni jakostni lestvici v kategoriji do 63 kilogramov. "Do torka, ko so se začele priprave, se je Tina Trstenjak pripravljala s polno vnemo, s polnim elanom, osredotočena samo na to tekmovanje, vmes pa je prišla novica, da Trstenjakova ne bo dobila obljubljene službe v Slovenski vojski," je dogajanje povzel Fabjan.

Trstenjakovo so s tem želeli seznaniti šele po prvenstvu, a je medtem že sama izvedela, da ne bo dobila službe. "S tem smo se morali sprijazniti, ni pa se s tem sprijaznila Tina. Isti trenutek je zapustila tudi telovadnico in rekla, da ima rada judo, ampak naj jo pustim, da si bo te priprave sama plačala," je dodal.

Kot je poudaril trener, je bila Trstenjakova v odlični formi, poleg tega pa jo je pripravljal za sam vrh. "Ampak, kot vidite, je pač višja sila, olimpijski komite, vojska in ne vem kdo še, ki potem dajo piko na i in odločajo, kaj bo s tekmovalcem," je navedel Fabjan. Poudaril je še, da "ne moreš tekmovalca vznemiriti tri tedne pred svetovnim prvenstvom, mu povedati negativno življenjsko novico, potem pa od njega zahtevati rezultat". Od nje zato v Astani ne pričakuje odmevnejšega rezultata.

Medtem naj bi se zadeve prek OKS vsaj začasno uredile, vendar je Fabjan skeptičen: "Toliko obljub smo že imeli, da ne verjamem ničesar več. Samo papir in medalja, samo to je še."

Ne spreglejte